William Accambray je bil pred tremi tedni na tekmi proti Motorju s sedmimi zadetki najučinkovitejši posameznik Celja, tokrat pa se sploh ni vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
William Accambray je bil pred tremi tedni na tekmi proti Motorju s sedmimi zadetki najučinkovitejši posameznik Celja, tokrat pa se sploh ni vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje brez skupinskega dela pokala EHF
Celjani klonili v Zaporožju

Po odlični predstavi prejšnji teden proti Zagrebu nihče ni pričakoval takšnega padca. Z delnim izidom 7:1 je Motor sredi prvega polčasa povedel z 9:4 in imel v rokah vse niti svoje igre. V 21. minuti je bilo že 13:5. Slovenski prvaki so pozabili na obrambo, v napadu so izgubljali žoge in bili neučinkoviti. Do polčasa (18:12) je imelo Celje le 52-odstoten strel iz igre, izgubilo pa je kar 11 žog (do konca tekme 17). Izpeljalo ni niti enega protinapada, tekmeci pet.

Rokometaši Gorenja so v Velenju izgubili povratno tekmo 3. kroga pokala EHP proti Granollersu s 24:33 in tako ostali brez skupinskega dela tekmovanja.

Nadaljevanje ni prineslo preobrata. Motor ukrajinskih prvakov je še naprej obratoval na polnih obratih, medtem ko so se Celjani mučili in večinoma streljali iz neizdelanih akcij. Razlika je v 37. minuti po štirih zaporednih golih gostiteljev narasla na deset golov (24:14), Celjani (prva strelca sta bila s po štirimi zadetki Rok Ovniček in Draško Nenadić) pa so jo uspeli oklestiti le na sedem golov.

Ekipi sta se pred tremi tedni pomerili v Zlatorogu, takrat je bilo 33:28 za Celje. V predtekmovalni skupini B je položaj zdaj precej zapleten. Motor je skočil z 8. na 5. mesto, Celje Pivovarna Laško pa je v družbi Skjerna in Zagreba s po šestimi točkami na dnu. Naslednjo nedeljo v Zlatorog prihaja Nantes.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Nismo bili pravi, čeprav smo dobro začeli, nato pa v napadu začeli izgubljati žoge. Namesto da bi mi njim vsilili hitro igro, smo dobili preveč zadetkov, ko se po izgubljenih žogah ekipa ni mogla niti vračati v obrambo. Deset zadetkov je padlo iz naših napak, izgubili smo kar sedemnajst žog, igra v napadu je bila preveč statična in brez ideje. To seveda vpliva tudi na igro v obrambi, ki potem prav tako ni bila na nivoju. Tekmo moramo nemudoma pozabiti, naj nam bo šola, saj nas že v sredo čaka Koper in nato Nantes. Doma igramo veliko bolje, bolj sproščeno, upam, da nas bodo navijači kljub tej zaušnici prišli podpret."


LIGA PRVAKOV, skupina B, 9. krog:
MOTOR ZAPOROŽJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
36:27 (18:12)
3.300; Malasinskas 9, Paczkowski 8, Puhovski 5; Ovniček in Nenadić po 4, Jurečič, Anić in Kodrin po 3, Šarac, Vujović, Razgor in Bećiri po 2, Ferlin in Horžen po 1.

SKJERN - FLENSBURG
24:31 (13:14)

PICK SZEGED - PARIS SG
33:32 (16:14)

ZAGREB - NANTES
27:27 (12:12)

Vrstni red: PSG 16, Pick Szeged 15, Nantes in Flensburg po 8, Motor Zaporožje 7, Skjern, Celje Pivovarna Laško in Zagreb po 6 točk.

Gorenje brez skupinskega dela pokala EHF
Celjani klonili v Zaporožju