Sebastian Skube je igralec, okoli katerega se vrti igra
Sebastian Skube je igralec, okoli katerega se vrti igra "pivovarjev". Foto: Aleš Fevžer
Luka Žvižej
Celjani so lani z s pomlajeno zasedbo pustili dober vtis v Ligi prvakov, a doma so ostali brez želenega naslova državnih prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Velenjčani in Celjani pred štartom Lige prvakov

Celje Pivovarna Laško bo uvodno tekmo v skupini A igralo v soboto, tekma pa se bo v zagrebški Areni začela ob 18. uri.

V skupini A bo nastopil tudi najbrž glavni pretendent za končno zmago v evropski ligi prvakov Veszprem, v njej pa so tudi Rhein-Neckar Löwen, Sankt Peterburg in Motor Zaporožje.

Poraz z Gorenjem slaba popotnica za Zagreb
Celjska ekipa se bo v hrvaško prestolnico odpravila na dan tekme, izbranci Vladana Matića pa bodo morali pred tem dvobojem odmisliti tudi nekoliko nepričakovan sredin poraz v Velenju. Prvi favoriti državnega prvenstva so na tem dvoboju prikazali številne obraze, v njihovi igri so se izmenjevale vrhunske poteze in začetniške napake, prav te pa so jih - v kombinaciji s številnimi zapravljenimi priložnostmi iz najugodnejših položajev - na koncu tudi stale zmage v Rdeči dvorani.

"V Zagrebu bo pravi pekel. Igralci hrvaške ekipe se bodo 'metali na glavo', tako kot so se Velenjčani na sredinem dvoboju v Rdeči dvorani. V soboto se bomo borili po svojih najboljših močeh, tako kot se na vsaki tekmi, a upam, da bomo v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali zrelejšo predstavo in močno izboljšali našo realizacijo iz nasprotnih napadov. Če želimo zmagati, potem moramo dosegati tudi lahke gole," je pred sobotnim rokometnim posladkom dejal slovenski reprezentant in dirigent celjske ekipe Sebastian Skube.

Jeza celjsko gorivo za sobotni uvod
Izkušeni krilni reprezentant Luka Žvižej po porazu v Velenju ni skrival svoje jeze, pred sobotnim dvobojem v hrvaški prestolnici pa je dejal: "Glede na igralsko zasedbo Celja in Zagreba je Hrvaška izkušenejša, ob tem pa igrajo doma, kar je velika prednost na teh tradicionalnih dvobojih. Upam, da tekma ne bo preveliko breme za naše igralce, bo pa zagotovo še težja od tekme v Velenju. Na tej tekmi se moramo boriti do zadnje sekunde, to je edino vodilo na poti do dobrega rezultata."

Celjske rokometaše naj bi v Zagrebu spodbujalo okoli 300 najzvestejših privržencev. Tekma se bo začela ob 18. uri. Na njej bosta pravico delila romunska sodnika Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan, delegat pa bo Grk George Bebetsos.

SKUPINA A, danes:
RHEIN-NECKAR LÖWEN - MOTOR ZAPOROŽJE

ST. PETERBURG - VESZPREM

Sobota ob 18.00:
CROATIA ZAGREB - CELJE P. LAŠKO

Velenjčani in Celjani pred štartom Lige prvakov