Vodstvo kluba se že pripravlja na naslednjo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Vodstvo kluba se že pripravlja na naslednjo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

December je bil za Ljubljančanke poseben zaradi evropskega prvenstva na Danskem ter okužbe z novim koronavirusom. Kljub izpadu vadbe, Ljubljančanke so prvi trening po prvenstvu v polni sestavi opravile šele 4. januarja, je po besedah trenerja Uroša Bregarja ekipa pripravljena in motivirana za nove točke. V dosedanjem delu tekmovanja so krimovke zbrale štiri točke.

"Komaj čakamo, da se drugi del lige prvakinj začne. Nekaj težav smo imeli z okužbami, a smo že v polnem trenažnem procesu. Veseli me drugi polčas, ki smo ga pokazali proti Nemkam. Izhajali bomo iz svoje obrambe, na igrišče pa stopili s srcem in željo po zmagi," je na virtualni novinarski konferenci zatrdil Bregar.

Nemke so sicer na repu skupine A, slovijo pa po najboljšem protinapadu med osmerico, je poudaril Bregar. "Nevarno je tudi njihovo izvajanje hitrega centra. Naša največja naloga bo, da ta del njihove igre hitro zaustavimo, kar pomeni, da bomo morali v napadu igrati preudarno in predvsem natančno, da bomo dosegali zadetke. Da jim onemogočimo takšno igro," je načrte razkril glavni trener.

"Druga stvar – zelo so uigrane. Njihovo zunanjo linijo Xenia Smits – Kim Naidzinavicius – Julia Maidhof bo težko zaustaviti. Tudi po posnetkih, ki smo jih dobili za analizo, je videti, da je Smitsova na zadnjih tekmah zelo razpoložena. Čeprav so na osmem mestu, veljajo za kakovostno ekipo, ki je pred kratkim zamenjala tudi trenerja," je še dejal Bregar in poudaril: "Ne glede na to verjamem, da bomo mi pokazali pravi obraz, a se bo tekma zagotovo odločala v obrambi."

Prihod Cvijićeve le začetek uresničevanja cilja
Pri slovenskih prvakinjah so se konec leta dogovorili za prihod srbske krožne napadalke Dragane Cvijić, ki je za Krim igrala že med letoma 2009 in 2011, podaljšali so tudi sodelovanje s Francozinjo Sercien Ugolinovo. "Ne le Dragana Cvijić, veseli me, da se vodstvo kluba dogovarja še z nekaj kakovostnimi igralkami. Verjamem v to, da je Cvijićeva le del tega mozaika. Zadovoljen sem, da bomo dobili tako kakovostno krožno napadalko," je pojasnil Bregar.

Vodja ekipe Jaka Kravanja pa je dodal: "Prihod Cvijićeve je začetek izgradnje ekipe, ki bi klubu omogočila uresničitev največjega cilja: Krim vrniti na pota stare slave. Ob 20. obletnici prvega evropskega naslova menimo, da je pravi čas, da se Krim v Evropi pokaže z ekipo, ki je sposobna največjih uspehov."

LIGA PRVAKINJ
SKUPINA A, 10. krog

Sobota:
KRISTIANSANDESBJERG
FERENCVAROŠ – BUKAREŠTA

Nedelja:
BIETIGHEIM – KRIM MERCATOR (ob 14.00)
METZ – ROSTOV

Rostov 13, Bukarešta 11, Ferencvaros in Metz po 8, Kristiansand 7, Krim 4, Esbjerg 3, Bietigheim 2 točki.