Zasedba Krima Mercatorja za sezono 2012/13. Foto: BoBo
Zasedba Krima Mercatorja za sezono 2012/13. Foto: BoBo
Krim Mercator
Krimovke med sestankom pred začetkom treninga. Foto: BoBo

Trener Tone Tiselj in direktor kluba Goran Dujić začenjata novo "triletko", v kateri naj bi ljubljanska ekipa znova osvojila evropski klubski vrh. "V športu je vedno nehvaležno napovedovati. Vendar v Krim sem prišel, da znova poskusimo priti na vrh Evrope. Vemo, da je Krim zadnjo veliko lovoriko osvojil pred desetimi leti, v zadnjih štirih letih pa ni bilo velikih sprememb, kar se tiče rezultata. Igra je bila včasih boljša, pa rezultat slabši, včasih obratno, ampak vedno smo se vrteli med petim in osmim mestom. Ta ekipa pa je tako sestavljena, da naj bi razbila to 'bariero' in stopila stopničko višje," pravi Tiselj.

Mednarodno pisana zasedba Krima
Tiselj in Dujić sta močno prevetrila ekipo, saj je sedem igralk odšlo, kar osem pa jih je prišlo. Klub so zapustile Gorica Ačimović, Kristina Franić, Andrea Šerić, Alja Koren, Kristina Bille-Hansen, Iris Guberinič, Neja Šoberl in Ibolya Mehlmann, prišle pa so Švedinji Linnea Torstensen in Gabriella Kain, Španka Carmen Martin, Nemki Nina Wörz in Sabine Müller, Brazilka Daniela Piedade, Srbkinja Katarina Krpež ter nekaj obetavnih slovenskih igralk.
Zasedba je torej "pisana", kar pa Tislja ne skrbi.

Edini težavi poškodbi Penezićeve in Martinove
"Vse igralke, ki so prišle, so vrhunske, poznajo rokomet, tako da verjamem, da bo dovolj časa za uigravanje. Edina težava, ki jo imamo, je ta, da sta dve pomembni igralki poškodovani, tako da se do Lige prvakinj ne bosta mogli z nami veliko uigravati. To sta Andrea Penezić in Martinova. Vendar verjamem v kakovost te ekipe, osem igralk je odšlo, sedem prišlo, mislim pa, da so okrepitve na višji ravni. Ne glede na to, da imamo igralke iz drugih držav kot običajno, verjamem, da nam bo uspelo narediti dovolj močan kolektiv, da bo do Lige prvakinj nared za spopad z vsemi evropskimi ekipami," zatrjuje Tiselj.

Krim se bo v skupinskem delu Lige prvakinj meril skupaj z Györom, Podravko in enim izmed kvalifikantov.