Koprčani so v pretekli sezoni Lige prvakov pustili velik vtis. Klonili so šele v četrtfinalu, kjer jih je izločil Atletico Madrid. Foto: MMC RTV SLO
Koprčani so v pretekli sezoni Lige prvakov pustili velik vtis. Klonili so šele v četrtfinalu, kjer jih je izločil Atletico Madrid. Foto: MMC RTV SLO

Potem ko je bankrotiral danski prvak Köbenhavn, udeleženec zadnjega turnirja najboljše četverice, ga je v skupini C, kjer že igra Gorenje, zamenjal danski podprvak Bjerringbro-Silkeborg, s čimer pa se je sprostilo mesto na tako imenovanem turnirju 'wild card', ki bo 8. in 9. septembra potekal v francoskem mestu Saint Raphael na Azurni obali.

V polfinalu s Saint Raphaelom, nato z zmagovalcem dvoboja Hamburg - Wisla Plock
Evropska rokometna zveza (EHF) se je odločila, da povabi Cimos Koper, ki je nato vabilo po dnevu premisleka sprejel. Koprčani bodo tako od 8. septembra najprej v polfinalu igrali s Saint Raphaelom, ob zmagi pa jih v finalu čaka zmagovalec turnirja med Hamburgom in Wislo Plock. V Ligo prvakov se uvrsti le zmagovalec turnirja.

"Odločil je tekmovalni motiv, saj nimamo česa izgubiti. Tako Francozi kot Hamburg, ki je favorit v drugem polfinalu, so premagljivi in mi gremo na turnir po mesto v Ligi prvakov. Tudi če osvojimo drugo ali tretje mesto, nam to prihrani eno kolo nastopanja v Pokalu EHF, saj bi se v tekmovanje vključili šele konec novembra. Dve tekmi manj pa v prepolni sezoni tudi nekaj pomenita," je odločitev pojasnil trener Fredi Radojkovič.

LIGA PRVAKOV
Skupina A: Montpellier, Čehovski medvedi, Flensburg, Ademar Leon, kvalifikant 1, wild card;

Skupina B: Kiel, Veszprem, Atletico Madrid, Sävehof, Celje Pivovarna Laško, kvalifikant 3;

Skupina C: Bjerringbro-Silkeborg, Gorenje, Kielce, Chambery, St. Petersburg, kvalifikant 2;

Skupina D: Barcelona, CO Zagreb, Kadetten Schaffhausen, Füchse Berlin, Pick Szeged,
kvalifikant 4.