Rokometaši Cimosa bi si z zmago praktično zagotovili drugo mesto v skupini in  s tem boljše izhodišče v osmini finala. Foto: MMC RTV SLO
Rokometaši Cimosa bi si z zmago praktično zagotovili drugo mesto v skupini in s tem boljše izhodišče v osmini finala. Foto: MMC RTV SLO
Darko Stanić
Vratar Darko Stanić je bil med najzaslužnejšimi, da je Srbija igrala v finalu evropskega prvenstva. Foto: Reuters
Cimos Koper z Metalurgom za drugo mesto

Slovenski prvaki si po sedmih tekmah v skupini C delijo drugo mesto z Metalurgom, oba pa sta zbrala po devet točk. Na prvem mestu je brez oddane točke Hamburger SV, Wisla iz Plocka jih je zbrala pet, Sankt Peterburg tri in Constanta dve točki.

Izbranci Fredija Radojkoviča so odločno napovedali naskok na novi par točk, ob tem pa se želijo Metalurgu oddolžiti za boleč poraz na prvem dvoboju. Na tej tekmi so izjemno slabo odigrali uvodnih dvajset minut, v nadaljevanju pa sta svoje dodala še hrvaška sodnika, ki sta bila kar malce preveč naklonjena domačim igralcem, a tudi izjemno motivirani nekdanji vratar koprskega moštva Darko Stanić, ki je pred kratkim blestel tudi na evropskem prvenstvu v Srbiji.

Manjkal bo le Mlakar
"V soboto lahko računam na vse svoje varovance, izjema je le poškodovani Matjaž Mlakar. Pred desetimi dnevi so se nam pridružili še igralci, ki so igrali na evropskem prvenstvu," je uvodoma dejal Radojkovič in dodal:

"Čaka nas zahteven tekmec, obeta se zelo zanimiva tekma. Vsi dobro vemo, kako se je razpletla naša prva medsebojna tekma v Skopju. Na tem obračunu smo imeli v prvi tretjini ogromne težave, v soboto pa želimo sebi in drugim dokazati, da so naši dosedanji dosežki povsem zasluženi. Želimo zmagati in osvojiti drugo mesto v naši skupini."

Makedonski prvak, ki ga vodi nekdanji hrvaški selektor Lino Červar, je na zadnji tekmi v regionalni ligi na področju nekdanje skupne Jugoslavije klonil v Našicah, blestel pa je Miladin Kozlina z osmimi goli. Makedonski rokometaši so po tej tekmi malce tarnali nad utrujenostjo svojih udarnih igralcev po vrnitvi z evropskega prvenstva v Srbiji.

Liga prvakov, skupina C, 8. krog:
CONSTANTA - WISLA PLOCK 19:34

Sobota ob 18.00:

CIMOS KOPER - METALURG (prenos na TVS 2 in na MMC-ju=

Nedelja:

ST. PETERSBURG - HAMBURG

Vrstni red: Hamburg 14, Metalurg in Cimos Koper 9, Wisla Plock 5, St. Petersburg 3, Constanta 2 točki.

Poleg Koprčanov bodo nastope v evropskih tekmovanjih nadaljevali tudi Celjani, Velenjčani in Mariborčani.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M)
OSMINA FINALA, prva tekma

Sobota ob 16.00:
AARHUS (DAN) - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Povratna tekma bo teden dni pozneje.

POKAL EHF (M)
OSMINA FINALA, prva tekma

Sobota ob 19.00:
GORENJE VELENJE - MACCABI (IZR)

Povratna tekma bo teden dni pozneje.

POKAL CHALLENGE (M)
OSMINA FINALA, prva tekma

Sobota ob 18.00:
MARIBOR BRANIK - GRADAČAC (BiH)

Povratna tekma bo teden dni pozneje.

Cimos Koper z Metalurgom za drugo mesto