Dejan Perić (skrajno desno) je bil med najzaslužnejšimi, da je Celje Pivovarna Laško leta 2004 pokorilo Evropo. Foto: EPA
Dejan Perić (skrajno desno) je bil med najzaslužnejšimi, da je Celje Pivovarna Laško leta 2004 pokorilo Evropo. Foto: EPA
Dejan Perić
Poleg slovesa Dejana Perića se bo obeležilo še 10 let dvorane Zlatorog. Foto: Celje Pivovarna Laško

42-letni srbski vratar je v rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško, kamor je prišel leta 1995 in v njem skupaj preživel 11 sezon, pustil velik pečat. S Celjani je osemkrat postal državni prvak, devetkrat pokalni, krona vsega pa je bil naslov evropskega klubskega prvaka leta 2004.

Za Perića Lazarov, Metličić, Peruničić ...
V petek, 31. maja, ob 18.00 bo "Perke" začel svojo zadnjo tekmo med vratnicama. Tokrat se bo s svojo ekipo "Dejana Perića", v kateri bodo Mirko Bašić, Kiril Lazarov, Petar Metličić, Nenad Peruničić, Rastko Stefanović, Alvaro Načinović, Nedeljko Jovanović, Vladan Matić, Roman Pungartnik, Mirsad Terzić, Peter Gulyas, na klopi pa jih bo vodil oče Perićev oče, pomeril z domačo zasedbo Celja PL. Vstop na tekmo je prost.

Perićev dres za invalida s cerebralno paralizo
Na spletni strani kluba pa že poteka dražba, na kateri Perić podarja svoj originalni dres, s katerim je s Celjem leta 2004 (in Barcelono 2005) osvojil naslov evropskega klubskega prvaka. Ta dres v njegovi rokometni karieri pomeni ogromno, saj ga je po letu 2004 na treningih spremljal tudi v vseh klubih, kjer je nastopal. Perić se je ob zaključku kariere odločil, da bo z njim pomagal nekomu vsaj malce olajšati življenje. Izkupiček dobrodelne dražbe bo namenjen invalidu s cerebralno paralizo iz Celja, ki je Dejana tako ali drugače spremljal skozi večino njegove kariere, Dejan pa mu je večkrat že pomagal, sedaj pa bo prisoten tudi na njegovi zadnji tekmi.