Boris Denič je Slovenijo leta 2013 popeljal do četrtega mesta na svetu. Foto: www.alesfevzer.com
Boris Denič je Slovenijo leta 2013 popeljal do četrtega mesta na svetu. Foto: www.alesfevzer.com
Denič po petih letih zapušča mesto selektorja

zveze Slovenije Franjo Bobinac se je dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe o sodelovanju s selektorjem moške reprezentance Borisom Deničem.

Denič je na reprezentanco vodil pet let in se lahko pohvali z najdaljšim mandatom v tej vlogi. Pod njegovo taktirko je izbrana vrsta osvojila četrto mesto na svetovnem prvenstvu leta 2013, šesto na evropskem 2012 in osmo na SP-ju 2015. Po skoraj petih letih sodelovanja sta obe strani ugotovili, da je prišlo do zasičenosti znotraj reprezentance in da je ob prihajajočih izzivih prišel čas za spremembe, ki bodo ohranile slovenski rokomet na visoki ravni. Denič je bil selektor Slovenije od leta 2010, že pred tem pa je bil v vlogi pomočnika pri Kasimu Kamenici, Miro Požunu in Zvonimirju Serdarušiću.

Denič je brez reprezentančne službe ostal po porazu in remiju Slovenije proti Švedski v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Poljskem. Pred slovenskimi rokometaši sta sicer še dve tekmi: s Slovaki se bodo pomerili v Prešovu (10. junija), z Latvijci pa v Velenju (13. junija). Rokometna zveza Slovenije bo po postopkih svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do konca meseca maja.

Denič po petih letih zapušča mesto selektorja