Boris Denič se je selektorskega
Boris Denič se je selektorskega "posla" učil kot pomočnik Kasima Kamenice, Mira Požuna in nazadnje Zvonimirja Serdarušića. Foto: MMC RTV SLO
Denič 9. selektor slovenskih rokometašev

Denič je reprezentanco kot vršilec dolžnosti prevzel oktobra, potem ko je Zvonimir Serdarušić odstopil tik pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012 v Srbiji. 43-letni Ljubljančan je nato kvalifikacije začel z zmagama nad Portugalsko in Ukrajino. Denič bo poklicni selektor, njegov pomočnik pa bo Bojan Čotar.

Deficitaren položaj levega zunanjega in krožnega napadalca
Denič je med drugim dejal, da reprezentanci manjkajo določeni tipi igralcev: "Potrebujemo določene tipe igralcev, ki nam trenutno manjkajo. Tudi reprezentanco moramo dopolniti na določenih igralnih mestih, na katerih smo najbolj deficitarni. Tu mislim predvsem na položaja levega zunanjega igralca in krožnega napadalca," je dejal Denič, ki bo vodil tudi reprezentanco B.

Denič deveti selektor
Denič je po Tonetu Tislju, Miru Požunu, Slavko Iveziču, Leopoldu Jerasu, Matjažu Tomincu, Niku Markoviču, Kasimu Kamenici in Zvonimirju Serdarušiću deveti selektor slovenskih rokometašev.

Slovenija bo kvalifikacije nadaljevala marca s tekmama proti favorizirani Poljski.

Denič 9. selektor slovenskih rokometašev