David Špiler se je med strelce vpisal trikrat. Foto: Reuters
David Špiler se je med strelce vpisal trikrat. Foto: Reuters
Boris Denič
Slovenija je v kvalifikacijah za EP doživela drugi poraz. Pred Portugalsko so jih premagali še Poljaki. Foto: MMC RTV SLO

Portugalci so na domačem igiršču odščipnili točko že Poljakom, ki so se izvlekli v zadnjih trenutkih. Šved na klopi Portugalske je pred tekmo napovedoval, da če bodo zabili 31 golov (toliko so jih dosegli v Sloveniji in izgubili", bo zmaga ostala doma. Njegove napovedi so se uresničile. Selektor Slovenije Boris Denič je priznal, da je bila zmaga gostiteljev zaslužena: "Nismo dobro odigrali na njihovem krožnem napadalcu. Na koncu smo skušali potek spremeniti z obrambama 5-1 in 4-2, a v ekipi ni bilo prave energije za preobrat. Čestitam jim za zmago."

Težave na levem zunanjem
Je krva tudi utrujenost igralcev po naporni sezoni? "Ne moremo kriviti junijski termin. Situacija je za vse enaka. Enostavno ni nam steklo ne v obrambi ne v napadu," odgovarja Denič, ki ni našel prave rešitve na položaju levega zunanjega. Nerazpoloženi so bili tako Nenad Bilbija, Sebastian Skube kot David Špiler. "Gledali smo posnetke tekem, a nismo našli odgovora na njihovo igro. Bili so boljši. Ne najdem razloga, zakaj je bilo tako," je povedal Špiler. Slabši od pričakovanj je bil tudi Uroš Zorman. "Če ne damo vsi 120 odstotkov, imamo težave. Nismo ekipa, ki bi lahko povozila tekmece."

Slovenija bo v zadnjem krogu kvalifikacij igrala proti odpisani Ukrajini. Za uvrstitev na evropsko prvenstvo je dovolj že točka. Tekma bo v nedeljo ob 16.30 v dvorani Stožice.

Žreb skupin za evropsko prvenstvo bo 15. junija v Beogradu.

6. krog, nedelja ob 16.30:
SLOVENIJA - UKRAJINA (Ljubljana)
POLJSKA - PORTUGALSKA

Lestvica:                            
POLJSKA          5  3 1 1 +17  7 točk
SLOVENIJA        5  3 0 2  +4  6     
PORTUGALSKA      5  2 1 2  +7  5     
UKRAJINA         5  1 0 4 -28  2