Alja Koren v primežu ruske obrambe. Foto: BoBo
Alja Koren v primežu ruske obrambe. Foto: BoBo
Mirjeta Bajramoska
Mirjeta Bajramoska je bila z osmimi goli prva strelka Krima. Foto: BoBo
Marta Bon
Trenerka Krima Marta Bon je po tekmi dejala: "Dejstvo je, da nam napad ni stekel. Po navadi dajemo več zadetkov. Obramba je bila solidna, dobra. Ampak ključno je bilo, da nam ni stekel ne protinapad ne napad. Niti meni ni uspelo najti optimalne postave. Vedno, ko smo bile nekje v naletu, je ena igralka nekaj narobe razumela, narobe odigrala. Pač, tekma, ko ti nič ne uspeva. Ne gre pa oporekati borbenosti in želje. Dobro je to, da smo videle, kaj je narobe. To bomo poskušale do naslednje tekme popraviti." Foto: BoBo
Krim Mercator
Igralke na obeh straneh so se srčno borile. Foto: BoBo
Krimovke klonile pred Dinamom

Rusinje iz Volgograda so tako vrnile Ljubljančankam za poraz (25:26) pred tednom dni. Začetek je bil obetaven, saj so domačinke v 17. minuti po zadetku Alje Koren povedle z 8:4.

A Rusinje so hitro ujele priključek in ob polčasu zaostajale le 12:13. Sledila je izenačena tekma "gol za gol", v kateri se je tehtnica nagnila na stran gostij, pri katerih je z 11 goli blestela Ana Kočetova, ki je v zadnjih sekundah ob igralki manj postavila končni izid. Pri Ljubljančankah, ki so imele v drugem polčasu precej težav v napadu, je bila z osmimi goli najučinkovitejša Mirjeta Bajramoska.

Marinček: Če ne daš, dobiš
"Pokazale smo, da si želimo. V prvih 20 minutah smo res igrale odlično v obrambi, ampak na koncu polčasa smo nerazumljivo popustile in tam se je začelo vse skupaj lomiti. Potem smo spet odločno šle v drugi polčas, borbeno, srčno, ampak v nekem obdobju dolgo nismo dale gola. Če bi tam povedle za gol ali dva, bi se lahko vse drugače razpletlo. Takšen je pač šport. Če ne daš, dobiš. Glave gor in upamo, da dobimo naslednje bitke,"
je srečanje komentirala vratarka Miša Marinček.

Krim bo v naslednjem krogu, v soboto, 15. novembra, gostoval na Dunaju pri Hypu.

LIGA PRVAKINJ
4. KROG
Skupina A
KRIM MERCATOR - DINAMO SINARA 24:26 (13:12)

Krim Mercator: Petruhina, Arcjuhovič 2, Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 3, Bak 2, Hrnčič, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 4, Koren 4 (1), Jankovič, Gregorc.

Dinamo Volgograd: Sedojkina, Černova, Milova, Golikova, Kočetova 12, Frolova, Gače 2, Fanina, Akopian 5, Dmitrijeva 3, Titovska, Danšina 1 (1), Vedehina 2, Hopikjan, Peche, El Ghaoui 1.

Sedemmetrovke: 1/2; 1/4
Izključitve: 8 min; 8 min

HYPO - LEIPZIG
18:24 (7:12)
Leipzig 6, Dinamo Sinara 5, Krim Mercator 4, Hypo 1 točka.


Skupina B:
BUDUĆNOST - THÜRINGER
23:14 (11:6)

VARDAR - PODRAVKA
35:25 (15:10)

Budućnost 8, Vardar 6, Thüringer 2, Podravka brez točk.

Skupina C:
GYÖRI - VIBORG 22:20 (9:11)

LOKOMOTIVA ZAGREB - SÄVEHOF
23:23 (10:15)

Györi 8, Viborg 4, Lokomotiva in Sävehof po 2 točki.

Skupina D:
LARVIK - BAIA MARE 31:26 (16:11)

METZ - LUBLIN 30:30 (14:13)

Larvik 8, Metz in Lublin po 3, Baia Mare 2 točki.

Krimovke klonile pred Dinamom