Gorica Ačimović je po slabših jesenskih predstavah tokrat pokazala odlično strelsko formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gorica Ačimović je po slabših jesenskih predstavah tokrat pokazala odlično strelsko formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrea Penezić
Tudi Andrea Penezić je imela precej težav z romunsko obrambo. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Tone Tiselj
Tone Tiselj se zaveda, da je pred njegovo ekipo težko delo. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Romunke iz Stožic odnesle dve točki

Gostje, katerih vrata je izjemno uspešno (20 obramb) branila nekdanja krimovka, zdaj 40-letna Luminita Dinu, so v vodstvo prešle ob koncu prvega polčasa in ga nato brez večjih težav zadržale do konca tekme. Pri Ljubljančankah velja pohvaliti le Gorico Ačimović, ki je bila z devetimi goli prva strelka tekme.

Odličen začetek, slab konec prvega polčasa
Krimovke so sijajno odprle srečanje, saj je Gorica Ačimović s tremi zaporednimi goli poskrbela za vodstvo s 3:0 po le dveh minutah igre. Romunke so hitro izenačile, nato pa je sledila igra "gol za gol". Krim je v 21. minuti sicer povedel z 12:10, vendar je nato do odmora dosegel le zadetek, medtem ko gostje kar šest za vodstvo s 16:13.

V 45. minuti +6 za Valceo
Valcea je na začetku drugega polčasa ob številčni prednosti ušla na +5 (18:13) in v nadaljevanju brez večjih težav branila prednost. Krimovke so imele precej težav s prebijanjem gibljive romunske obrambe 6-0. Nekaj žog je ustavila tudi Dinujeva, medtem ko Jelena Grubišić v ljubljanskih vratih ni bila tako razpoložena. Pri 24:19 v 45. minuti je trener Tone Tiselj vzel minuto odmora, ki pa ni pomagala, saj je krožna napadalka Valcee Oana Manea povišala na 25:19, kar je bila najvišja prednost na tekmi.

Bližje kot na -3 ni šlo
Krim je v naslednjih minutah znižal zaostanek na 22:25 in imel še tri napade, da bi se povsem približal, vendar jih je zapravil. Na drugi strani je Turkinja Yeliz Özel s svojim osmim golom končala nekajminutni strelski mrk (26:22). Gostje so do konca zanesljivo nadzirale položaj na igrišču in v 57. minuti povedle s +7 (29:22).

Tiselj: V treh mesecih premora so se stvari obrnile na slabše
"Že prvi polčas smo slabše končali, kot sem pričakoval. Sam nisem točno vedel, v kakšni formi smo, je pa ta tekma pokazala, da smo v tem trenutku precej slabši kot v prvem delu tekmovanja. Glavna težava je v psihološki pripravi, definitivno smo dobili veliko zadetkov, kar za nas ni običajno. Tekmo smo dobro začeli, potem pa je Valcea pokazala individualno in kolektivno kakovost. V tem trenutku ji lahko samo čestitam, je kakovostnejša od nas. Mi pa imamo precej več težav, kot smo jih imeli v prvem delu. Menim namreč, da Valcea ni toliko boljši tekmec, kot so bili Viborg, Larvik in Podravka, da bi nas lahko nadigrala na domačem igrišču. Mislim, da je to naš problem. V teh treh mesecih premora so se stvari obrnile na slabše in čaka nas veliko dela, da to popravimo," je po tekmi povedal trener krimovk Tone Tiselj.

V naslednjem krogu bo Krim gostoval pri podgoriški Budućnosti, ki je tokrat v gosteh premagala Metz z 29:27.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, 1. krog

Skupina 1:
MIDTJYLLAND - LARVIK 22:26 (9:16)

NAVARRA - GYÖRI 26:28 (13:14)

Skupina 2:
KRIM MERCATOR - OLTCHIM VALCEA
25:31 (13:16)
Krim Mercator: Ačimović 9 (2), Penezić 4, Franić 3, Bille-Hansen, Bodnjeva, Mavsar in Janković 2, Varlec-Lazović 1.

Oltchim Valcea: Özel 8, Chirila 5 (5) in Elisei 5, Manea 4, Jovanović in Vizitiu 3, Nechita 2, Managarova 1.

Sedemmetrovke: 2/4; 5/5
Izključitve: 4 min; 4 min

METZ - BUDUĆNOST 27:29 (14:15)

Romunke iz Stožic odnesle dve točki