Po izdaji avtobiografije zdaj pri 40 letih Uroš Zorman začenja samostojno trenersko pot, na kateri bo očitno prva postojanka Trimo Trebnje. Foto: MMC RTV SLO
Po izdaji avtobiografije zdaj pri 40 letih Uroš Zorman začenja samostojno trenersko pot, na kateri bo očitno prva postojanka Trimo Trebnje. Foto: MMC RTV SLO

"16. junija bo uradno predstavitev ekipe s trenerjem in z vsemi igralci," se glasi uradni klubski odgovor Trima Trebnje, ki je s tem potrdil, da bo res prišlo do trenerske menjave. "Res je, Ivan Vajdl ne ostaja trener," je za MMC potrdil Roman Šavrič, sekretar kluba.

Ekipa SN24 v petkovi izdaji časopisa poroča, da so se v Trebnjem že dogovorili za sodelovanje z Urošom Zormanom, nekdanjim izvrstnim rokometašem, ki se podaja v samostojne trenerske vode.

Sorodna novica Zorman se po skoraj desetletju na Poljskem vrača v Slovenijo

Zorman po 10 letih zapušča Kielce
Zadnji dve leti je bil Zorman pomočnik slovitega trenerja Talanta Dušebajeva pri Kielcah, kjer je slovenski organizator igre preživel kar 10 let. S 1. julijem se Zormanu izteka pogodba s Kielcami, kjer je bil osem let igralec, nato pa strokovni delavec. Lani so Zormana povezovali s prevzemom močnega Vardarja Skopje, a na koncu do dogovora ni prišlo, zato pa je postal pomočnik selektorja v reprezentanci Slovenije. Vlogo je obdržal tudi po rošadi Veselin Vujović – Ljubomir Vranješ. A zdaj naj bi se Zorman vrnil v domovino, kjer ga očitno čaka vodenje tretjega kluba v državi.

Okrepljeni Trimo se predstavlja 16. junija
"Imamo svoje utemeljene razloge, zakaj ne moremo še govoriti o tem. Kot rečeno, 16. junija pripravljamo predstavitev ekipe, s katero bomo popestrili slovensko rokometno ligo,"
je Šavrič zagotovil, da bo vredno počakati do sredine junija na uradno predstavitev okrepljenega Trima Trebnje.

V zaradi pandemije novega koronavirusa predčasno prekinjenem državnem rokometnem prvenstvu je Trimo Trebnje osvojil visoko 3. mesto, pri čemer je zaostal le za Celjem Pivovarno Laško in Rikom Ribnico, z istim številom točk pa prehitel Gorenje Velenje.

Tadej Mazej iz Gorenja v Celje PL

Celje Pivovarna Laško se je dogovorilo za prihod mladega slovenskega reprezentanta, 21-letnega Tadeja Mazeja, dosedanjega člana Gorenja. Levokrilni rokometaš je s z mlado reprezentanco Slovenije na domačem EP-ju do 20 let v Celju osvojil zlato medaljo.

"Zavedam se, da so cilji kluba vsako leto zelo visoki, kar me še bolj motivira, da bom prispeval k ekipi in osebnemu napredku. Klubu bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje in priložnost, da se dokažem na najvišji ravni," je ob podpisu triletne pogodbe dejal 190 cm visoki Mazej.