Biografija izpod peresa Lojzeta Grčmana je nastala iz več razlogov. Uroš se je v zadnjih letih znašel na prelomnici in vstopil v novo poglavje svojega življenja. Končal je profesionalno igralsko kariero in postal pomočnik trenerja slovenske reprezentance, hkrati pa je v začetku leta dopolnil 40 let.

Uroš Zorman z izvodom svoje biografije v rokah. Foto: Založba Vida
Uroš Zorman z izvodom svoje biografije v rokah. Foto: Založba Vida

Njegova športna odličnost in trenerska odločnost sta bili povod za zapis njegove športne in zasebne poti.

Rekorder po številu nastopov za Slovenijo
Zorman je namreč z 225 nastopi rekorder v slovenski reprezentanci, s katero je med drugim osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu in dvakrat zaigral na olimpijskih igrah. Na klubski sceni je bil evropski prvak s štirimi klubi: po enkrat v dresu Celja Pivovarne Laško (2004) in Kielc (2016), dvakrat pa v majici španskega Ciudada Reala (2008 in 2009).

Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode, zdaj je pomočnik Ljubomirja Vranješa pri slovenski reprezentanci in prvi strokovni asistent Talanta Dušebajeva pri poljski ekipi Vive Kielce.

Uroš Zorman: Biografijo o enem najuspešnejših slovenskih rokometašev lahko berete tudi s kavča

Najprej mi ideja ni bila všeč, zdaj pa so občutki odlični
"Občutki ob izidu knjige so odlični. Priznam, najprej mi ideja ni bila najbolj pogodu, saj se ne želim preveč izpostavljati. Ampak pozneje, ko sva se z Lojzetom dobivala in so drug za drugim nastajali pogovori, posamezne epizode moje kariere, mi je vse skupaj postajalo vse bolj všeč. Tudi odzivi okolice so za zdaj super. Saj veste, kako je: tudi če ti je nekaj všeč, morda drugim ne bo. S pozitivnimi mnenji pa zadovoljstvo le še raste. Igralsko obdobje moje kariere je za mano, pred mano pa je trenersko. Če se malo pošalim, pričakujem torej še drugi del biografije. Žal smo zaradi znane situacije trenutno vsi doma. Morda pa je to celo dobro in bodo ljudje še bolj željni zanimivega in duhovitega branja,"
je dejal Zorman, ki je igralsko kariero končal lani oktobra na t. i. rokometni simfoniji skupaj z Luko Žvižejem.