Bratska naveza v reprezentanci - Luka in Miha Žvižej. Foto: MMC RTV SLO
Bratska naveza v reprezentanci - Luka in Miha Žvižej. Foto: MMC RTV SLO
Trenerja
Selektor Zvonimir Serdarušić in njegov pomočnik Boris Denič sta bila - tako kot igralci - dobro razpoložena. Foto: MMC RTV SLO
Utrinek s treninga moške rokometne reprezentance
Rokometaši se potijo v Podčetrtku

Zadnja poteza se je izkazala za zelo posrečeno, saj je novo športno dvorano v Podčetrku v poznem nedeljskem popoldnevu obiskalo od 500 do 600 gledalcev, ki so si lahko ogledali trening slovenskih rokometašev, nad katerim je bdel selektor Zvonimir Serdarušić. Po koncu vadbe je seveda sledilo druženje navijačev in igralcev. "Ljudje so očitno željni spektakla, kolektivnega športa, predvsem pa rokometa. Mi smo jim nekaj od tega omogočili," je za MMC razmišljal direktor reprezentance Roman Pungartnik.

V videoposnetku desno si oglejte nekaj utrinkov s treninga, v prihodnjih dneh pa sledijo še intervjuji z Alešem Pajovičem, Zvonimirjem Serdarušićem in Renatom Vugrincem.

Podčetrtek izpolnjuje zahtev(a)ne pogoje
'Pungi' je nasploh "več kot zadovoljen" z namestitvijo v Podčetrtku, ki rokometašem zagotavlja vse, kar potrebujejo za kakovostno pripravo na evropsko prvenstvo v Avstriji. Po eni strani prepotreben mir, po drugi strani pa tudi vse ustrezne namestitvene kapacitete. Pika na i je pred kratkim odprta nova športna dvorana, ki siceršnji turistični ponudbi Obsotelja daje dodatno dimenzijo. "Igralci so bili morda že naveličani Kranjske Gore, Rogle in Zreč, zato smo se odločili, da poskusimo s Podčetrtkom," je izbiro novega "štaba" pojasnil Pungartnik.

Lubej še v Španiji, Zorman s težavami
Na parketu se je slabi dve uri potilo 21 igralcev. Zaradi obveznosti v Španiji je manjkal le Zoran Lubej, medtem ko sta po nekoliko prilagojenem programu vadila Miladin Kozlina in Uroš Zorman. Zadnji je na uvodnem sobotnem treningu začutil bolečino v preponah, ki je posledica zadnje prvenstvene tekme. Hujših posledic vendarle ni pričakovati. Po dnevu ali dveh počitka naj bi bilo vse v redu.

Podčetrtek-Aarhus-Podčetrtek-Innsbruck
Reprezentanca bo v Podčetrtku ostala vse do ponedeljka, 18. januarja, ko odhaja v Innsbruck, kjer jo dan pozneje čaka uvodna tekma EP-ja proti Švedski. Pred tem bo Slovenija v sredo, 6. januarja, odigrala najverjetneje zaprti trening s Srbijo. V četrtek, 7. januarja, sledi let proti Aarhusu na pripravljalni turnir, kjer bodo slovenske nasprotnice Danska, Norveška in Češka, nato pa se reprezentantje po dnevu odmora znova zberejo v sredo, 13. januarja, ko sledi še zadnje piljenje forme.

Pungartnik: Igralci bodo še bolj željni krvi
Vodstvo si je prizadevalo, da bi Slovenija v zadnjem tednu pred odhodom odigrala še tekmo pred domačimi navijači, a se s potencialnimi kandidati ni bilo mogoče dogovoriti, saj so nekatere reprezentance že na prizoriščih, druge pa igrajo predkvalifikacije za svetovno prvenstvo. "Nekega pametnega tekmeca tako ni bilo mogoče dobiti. A nič hudega. Računam, da bodo zato reprezentantje na prvi tekmi še toliko bolj željni krvi," je sklenil Pungartnik, ki že kot igralec ni nikoli skrival visokih ambicij. A hkrati se zaveda, da bo pot do nekdanje rokometne slave vse prej kot lahka ...

ales.vozel@rtvslo.si

Nekaj utrinkov s treninga si oglejte v spodnji galeriji.

Utrinek s treninga moške rokometne reprezentance
Rokometaši se potijo v Podčetrtku