Vodstvo reprezentance: direktor Roman Pungartnik, selektor Zvonimir Serdarušić in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Tomaž Jeršič. Foto: MMC RTV SLO
Vodstvo reprezentance: direktor Roman Pungartnik, selektor Zvonimir Serdarušić in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Tomaž Jeršič. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman
Uroš Zorman je pred dnevi drugič postal oče. Sin Jakob bo zagotovo še dodatna motivacija za slovenskega kapetana. Foto: MMC RTV SLO
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik je že večkrat dokazal, da se na desnem zunanjem položaju dobro znajde. Foto: EPA
Slovenski rokometaši
Slovenski rokometaši so v zahtevni skupini C, kjer bo potrebno za napredovanje v drugi del premagati enega od treh nasprotnikov: Švedsko, Nemčijo ali Poljsko. Foto: MMC RTV SLO
Novinarska konferenca rokometašev pred odhodom na EP
Izbranih 16 rokometašev za EP

Od 22 rokometašev, ki so opravili celotne priprave v Podčetrtku, je "Noka" izbral 16 imen, s čimer bo imel možnost, da po koncu prvega dela prvenstva zamenja dva igralca.

Dušan Podpečan, Matjaž Mlakar, Boštjan Kavaš, Nejc Poklar, Klemen Cehte in Nenad Bilbija je šesterica, ki je vsaj za zdaj ostala brez prvenstva, ki se bo za Slovence začelo v torek v Innsbrucku.

Špiler in Kavtičnik alternativi na zunanjih položajih
"Na koncu sem dal prednost bolj univerzalnim rokometašem pred specialisti. David Špiler lahko igra tudi na levem zunanjem, Vid Kavtičnik pa na desnem, kar je uspešno počel že na evropskem prvenstvu leta 2004," je svoj izbor pojasnil Serdarušić. "Noki" je nekaj skrbi povzročila tudi poškodba palca Renata Vugrinca na četrtkovem treningu, ko je pri strelu s palcem zadel v glavo enega od soigralcev. Prst je močno otekel, vendar naj bi bil Ptujčan nared. Aleš Pajovič bo pripravljen, a ne za 60 minut na vseh treh tekmah, zato bo potrebno taktiziranje.

Zorman: Na vsaki tekmi na zmago
"Mesec dni, kolikor smo bili skupaj, smo maksimalno izkoristili. Časa ni nikoli dovolj. Tudi če bi bili skupaj eno leto, bi bilo še vedno premalo. V imenu ekipe lahko obljubim le, da bomo dali vse od sebe, da ne bo popuščanja in da bomo na vsaki tekmi stremeli k zmagi," je povedal kapetan Uroš Zorman.

Najlepše v športu to, da nihče ne ve, kaj se bo zgodilo
Serdarušić v močni skupini C največ stavi na uvodno tekmo proti Švedski, ki je na sporedu v torek, 19. januarja, ob 20.30. "Zame je najlažji nasprotnik Švedska. Prvi nasprotnik je vedno tudi prva priložnost in najlepša priložnost. Brand (nemški selektor Heiner Brand, op. a.) sicer pravi, da lahko vsak premaga vsakega, a jaz ne verjamem, da tako tudi misli. Medtem ko jaz mislim, da ob dobrem dnevu lahko premagamo tudi Nemčijo. In najlepše v športu je prav to, da nihče - niti jaz kot selektor niti vi - ne more natančno reči, kaj se bo zgodilo," razmišlja Serdarušić.

Obramba boljša od napada
"Noka" je bil na pripravljalnih tekmah - presenetljivo - bolj zadovoljen z obrambo kot z napadom, pa čeprav so na vseh štirih srečanjih prejeli 30 ali več golov: "Res je, a v napadu smo preveč grešili. Na tekmi s Srbijo smo, denimo, zapravili 15 čistih strelov, ob tem pa napravili še 14 tehničnih napak. Če vse to seštejete, potem število golov ni tako veliko," utemeljuje "Noka", ki se zaveda, da ga v naslednjih dveh letih, kolikor ga veže pogodba, veliko dela še čaka: "Napravili smo nekaj korakov naprej, a fakultete pač ni mogoče narediti v 4 dnevih."

Vrhunske razmere za vrhunski izid?
"V Podčetrtku smo imeli vrhunske razmere za delo in bivanje. V tem kratkem času smo naredili vse, kar je v naši moči in upam, da bomo v Avstriji dostojno zastopali barve naše države," pa je na zadnji novinarski konferenci pred ponedeljkovim odhodom v Avstrijo kratko in jedrnato dejal direktor reprezentance Roman Pungartnik, ki na tekmah pričakuje med 500 in 600 slovenskih navijačev.

V videoposnetku desno si lahko ogledate celotno novinarsko konferenco.

Vse tekme slovenske reprezentance v Innsbrucku si boste lahko ogledali na TVS 2 in MMC-TV.

SLOVENSKA REPREZENTANCA

Vratarja:
Gorazd Škof (Zagreb), Aljoša Rezar (Celje Pivovarna Laško);

Leva krila: Luka Žvižej (Pick Szeged), Jure Dobelšek (Cimos Koper);

Desna krila: Vid Kavtičnik (Montpellier), Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajič (Zagreb);

Krožni napadalci: Zoran Lubej (Zagreb), Miha Žvižej (Gorenje);

Levi zunanji: Aleš Pajovič, Miladin Kozlina (oba Celje Pivovarna Laško);

Srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarrna Laško), David Špiler (Cimos Koper), Sebastjan Skube (Trimo Trebnje);

Desni zunanji: Renato Vugrinec (Celje Pivovarvarna Laško) in Jure Natek (Gorenje).

Selektor: Zvonimir Serdarušić
Novinarska konferenca rokometašev pred odhodom na EP
Izbranih 16 rokometašev za EP