Jure Natek je na pripravah v Zrečah obiskal reprezentanco. Na sliki v pogovoru s selektorjem Borisom Deničem. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Jure Natek je na pripravah v Zrečah obiskal reprezentanco. Na sliki v pogovoru s selektorjem Borisom Deničem. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Jure Natek
Odsotnost Jureta Natka (desno) bosta skušala zakrpati Jure Dolenec in David Miklavčič. Foto: EPA

Natrgana prepona in posledično operacija sta Natka prisilili, da bo izpustil prvenstvo. "Zdravnik je dejal, da je operacija uspela. Glede na to, da je specialist, je bila za njega to rutinska operacija. Zadovoljen je bil z opravljenim. K sreči sem prišel na vrsto takoj. Meni sicer ni hudo, žal mi je le, da bom moral izpustiti evropsko prvenstvo. Upam, da bom do konca januarja pripravljen za resnejši trening," je o svojem zdravstvenem stanju dejal Natek, ki je v sredo soigralce obiskal na pripravah v Zrečah, že konec tedna pa odhaja nazaj v Magdeburg.

Mlada in (ne)izkušena Slovenija si zasluži potrpljenje
Kako ocenjuje možnosti Slovenije v Srbiji? "Ne želim ugibati, kakšne so zmožnosti te ekipe. Verjamem, da imajo fantje veliko željo in tudi kakovost. Verjamem, da bodo dali vse od sebe. In ko bo tako, bo največji cilj dosežen. Vsi skupaj si želimo, da bi šla ta reprezentanca naprej iz skupine, nato pa da bi tudi prišla do tako želenih kvalifikacij za olimpijske igre. Zagotovo je v prvem delu vsaj na papirju najlažji nasprotnik Norveška, a na prvi tekmi zgolj kakovost ne bo odločala, ampak tudi želja in izkušnje. Vsekakor si ta reprezentanca glede na to, da je mlada in manj izkušena, zasluži potrpljenje. Je pa dejstvo, da smo včasih malo nerealni v pričakovanjih," pravi 29-letni Ljubljančan.

Prvaki bodo Francozi
Natek meni, da bo tudi v Srbiji prvak postala najmočnejša ekipa zadnjih let Francija: "Sam bi si sicer želel na vrhu koga drugega, a dejstvo ostaja, da so Francozi najboljši. Predvsem fizično so korak pred preostalimi reprezentancami. Poleg tega že dolgo igrajo skupaj, postopoma dodajajo igralca ali dva. Ob njihovem slabem dnevu ali kakšni poškodbi bi jih lahko kdo presenetil."
V Nemčiji je prijetno igrati
193 cm visoki Natek se v Magdeburgu, ki trenutno zaseda 6. mesto v 18-članski "bundesligi" ligi, odlično počuti. Do poškodbe je na 15 tekmah dosegel 64 golov: "Zadovoljen sem, igramo v redu. Nemščino sem znal že pred prihodom, zaradi česar sem se lažje vklljučil. Rokomet v Nemčiji je prijetno igrati, saj gre za nekakšno rokometno različico košarkarske Lige NBA." Natek v Magdeburgu ni edini Slovenec, saj za "gladiatorje" igra tudi Aleš Pajović.