Peter Pucelj, Matej Gaber in Marko Bezjak med ponedeljkovim sproščenim druženjem z novinarji v lobiju hotela Park. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Peter Pucelj, Matej Gaber in Marko Bezjak med ponedeljkovim sproščenim druženjem z novinarji v lobiju hotela Park. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Hotel Park
V nasprotju z Vršcem, kjer so bivali v hotelu Srbija s tremi zvezdicami, slovenski rokometaši tokrat uživajo udobje hotela Park s petimi zvezdicami. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Boris Denič
V hotelu Park biva vseh šest reprezentanc iz skupine II. Selektor Boris Denič je takole poklepetal z znancem iz hrvaške reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Boris Denič
Prizor s ponedeljkovega treninga slovenske reprezentance. Selektor Boris Denič (desno) daje navodila igralcem. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Rokometaši pred ključno tekmo z Madžari
Še ena boleča lekcija za slovenske rokometaše

Novinarska konferenca v hotelu Park je minila v sproščenem vzdušju. Seveda je tesen poraz s Francozi pustil malo grenkega priokusa pri vseh, tudi zaradi nekaterih spornih sodniških odločitev, vendar, kot že rečeno, na evropskem prvenstvu ni časa za objokovanje zapravljenih priložnosti.

Po tekmi s Francozi so ekipe "krpe"
"Upam, da se nam bo uspelo regenerirati za Madžare. Dejstvo je, da 60 minut zabijanja v francoski zid terja svoj davek. Ekipe so po tekmah s Francijo 'krpe'. Tako so Madžari zmago nad Francozi plačali s porazom proti Islandiji. Kljub temu verjamem, da imamo še toliko v sebi, da se lahko zoperstavimo Madžarski," je prepričan selektor Boris Denič.

Adut znova slovenska hitrost
Denič je nato o receptu za obračun z Madžarsko dejal: "Madžari igrajo obrambo 6-0, bunker, brez kakšnega velikega izpadanja. To nam ne ustreza, saj nimamo igralcev, ki bi lahko prebijali visok blok. Toda naš adut bo spet hitrost. Morali bomo veliko teči in doseči čim več lahkih golov. Če smo mi nekoliko hendikepirani z višino, so naši nasprotniki s tem, da težje sledijo hitri igri."

Bezjak: Zmanjšati število izgubljenih žog
Tudi Marko Bezjak optimistično pričakuje Madžare: "Slovenija ima daljšo klop kot Madžarska. Imamo še dovolj energije. Dejstvo, da smo še v igri za olimpijske kvalifikacije, nas še dodatno motivira. Če bi nam uspelo zmanjšati še število izgubljenih žog, smo na dobri poti k zmagi."

Čestitki Bobinca in Čeferina
Slovence opogumljajo številne pohvale iz domovine. Po srečanju s Francijo sta jim tako čestitala predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac in predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

Neporavnani računi iz junija 2010
Slovenija se je z Madžarsko nazadnje pomerila junija 2010 v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2011 na Švedskem. Potem ko so Slovenci takrat še pod vodstvom Zvonimirja Serdarušića, čigar pomočnik je bil Denič, prvo tekmo v Ljubljani dobili s 27:25 (Zorman 6; G. Ivancsik 10), so na povratnem srečanju teden dni pozneje v Veszpremu izgubili z 28:25 (G. Ivancsik 10; Kavtičnik 11). Slovenci po vodstvu z 19:14 v zadnjih desetih minutah tekme niso dosegli zadetka.

Statistika rahlo na strani Madžarov
Slovenija in Madžarska sta do zdaj odigrali 13 medsebojnih tekem, statistika pa je rahlo v prid vzhodnim sosedom, ki vodijo s 7:5 v zmagah. Ena tekma se je končala z remijem. Na evropskih prvenstvih sta se moštvi udarili trikrat. Leta 1994 in 1996 so slavili Madžari, medtem ko je bilo leta 2004 neodločeno.

Na tribunah bržkone madžarska premoč
Slovence naj bi v torek spodbujalo okoli 500 slovenskih navijačev, kljub temu pa se utegne zgoditi, da se bodo počutili kot v gosteh, saj bo na tribunah skoraj zagotovo več Madžarov. Samo v Vojvodini jih živi okoli 300.000, poleg tega pa je madžarska meja blizu Novemu Sadu.

Skupina II

2. KROG

Torek ob 16.10:
ŠPANIJA - ISLANDIJA
Ob 18.10:
FRANCIJA - HRVAŠKA
Ob 20.10 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
SLOVENIJA - MADŽARSKA

3. KROG
Sreda ob 16.10:
FRANCIJA - ISLANDIJA
Ob 18.10:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
Ob 20.10:
MADŽARSKA - HRVAŠKA

Lestvica:                              
ŠPANIJA          3  2 1 0  +5  5 točk  
HRVAŠKA          3  2 0 1  +2  4       
MADŽARSKA        3  1 1 1  -3  3       
ISLANDIJA        3  1 0 2  +2  2       
SLOVENIJA        3  1 0 2  -2  2       
FRANCIJA         3  1 0 2  -4  2       
                                       
V polfinale napredujeta prvi dve ekipi.

Iz Novega Sada
Rokometaši pred ključno tekmo z Madžari
Še ena boleča lekcija za slovenske rokometaše