Vratar Darko Stanić je bil najzaslužnejši za zmago Srbije. Foto: EPA
Vratar Darko Stanić je bil najzaslužnejši za zmago Srbije. Foto: EPA
Johan Jakobsson in Kim Ekdahl Du Rietz
Johan Jakobsson in Kim Ekdahl Du Rietz se veselita zmage na uvodni tekmi. Foto: EPA
Slavko Goluža
Hrvaški selektor Slavko Goluža je bil zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: EPA

Po prvem polčasu je bilo 13:9 za Srbijo, a so Poljaki drugi polčas začeli z delnim izidom 6:0. V končnici so se Srbi zbrali in izkoristili številne napake Poljakov.

Junaka sta bila oba vratarja, Slawomir Szmal in Darko Stanić, ki se je izkazal tudi ob zadnjem napadu Poljske za izenačenje. Mariusz Jurkiewicz je bil sicer najboljši strelec tekme s petimi goli, pri Srbiji so po tri dosegli Marko Vujin, Rastko Stojković in Nemanja Zelenović.

Francozi so po začetnem izenačenju (7:7) hitro strli odpor pomlajenih Rusov, zmagali so s 35:28. Alix Nyokas je bil najbolj razpoložen z devetimi goli, Dimitrij Kovalev je za Ruse zadel šestkrat.

Lažje ogrevanje za Hrvate
V skupini D so favorizirani Hrvati brez težav odpravili slovenske "rablje" Beloruse. Končni izid je bil 33:22, Ivan Čupić in Zlatko Horvat pa sta s po šestimi goli popeljala Hrvaško do prvih dveh točk. Pri Belorsuih ni igral prvi zvezdnik Sergej Rutenka, Boris Puhovski pa je prav tako dosegel šest golov.
V večerni tekmi pa je srebrna z olimpijskih iger Švedska premagala Črno goro z 28:21. Švedi so se maščevali Črnogorcem za poraz na SP-ju 2013; Kim Ekdahl pa je bil s sedmimi zadetki prvo ime tekme.

Skupina C, Aarhus, 1. krog:
SRBIJA - POLJSKA
20:19 (13:9)
Stojković, Vujin in Zelenović po 3; Jurkiewicz 5.
FRANCIJA - RUSIJA
35:28 (19:14)
Nyokas 9, Guigou 7; Kovalev 6.


Skupina D, Köbenhavn, 1. krog:
HRVAŠKA - BELORUSIJA
33:22 (16:11)
Čupić in Horvat po 6; Pukhouski 6.

ŠVEDSKA - ČRNA GORA
28:21 (18:13)
Ekdahl du Rietz 7; Sevaljević 5.