Kapetan Uwe Gensheimer ne bo potoval na Poljsko. Foto: EPA
Kapetan Uwe Gensheimer ne bo potoval na Poljsko. Foto: EPA

Pred kratkim sta zaradi zdravstvenih težav nastop odpovedala kapetan Uwe Gensheimer (Rhein Neckar Löwen) in Patrick Wiencek (Kiel), danes pa še Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen).

Groetzki si je na sredini tekmi nemškega prvenstva proti Kielu zlomil mečnico in bo odsoten najmanj dva meseca. "Razočaran sem, močno sem si želel nastopa na evropskem prvenstvu na Poljskem," je dejal 26-letni Groetzki.

V nemški izbrani vrsti bo na EP-ju manjkal tudi vratar berlinskega Füchseja Silvio Heinevetter. Pri nemškem selektorju Dagurju Sigurdssonu ima status tretjega vratarja, prednost imata Carsten Lichtlein (Gummersbach) in Andreas Wolff (Wetzlar).

Nemška izbrana vrsta bo v prvem delu evropskega prvenstva igrala v Vroclavu, njene tekmice v skupinskem delu pa so Slovenija, Švedska in Španija. V glavni del turnirja se bodo uvrstile tri najboljše ekipe iz skupine C, zadnjeuvrščena bo izpadla, nato pa se bodo križale s tremi najboljšimi zasedbami iz skupine D iz Gdanska, kjer bodo igrale Danska, Madžarska, Rusija in Črna gora.