Dean Bombač bo eden glavnih slovenskih adutov na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com
Dean Bombač bo eden glavnih slovenskih adutov na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Gaber
Matej Gaber je dosegel pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Vujović ni bil zadovoljen z igro proti Makedoniji

Tisoč gledalcev je v prvem polčasu videla rahlo slovensko premoč (ob odmoru je bilo 13:10), Makedonci pa so v drugem delu izkoristili slovensko nezbranost in tudi povedli. V slovenski reprezentanci sta bila s po petimi zadetki najučinkovitejša David Miklavčič in Matej Gaber.

Bombač poživil igro v napadu
Izbranci Veselina Vujovića so še v dopoldanskih urah v Zrečah opravili temeljit trening. V uvodu jim ni steklo v napadu, v 13. minuti je bilo le 2:2. Glavni poudarek je bil na igri v obrambi, z vstopom v tej sezoni izjemno vročega Deana Bombača, trenutno drugega strelca v Ligi prvakov, pa je tudi slovenski napad začel delovati. Gostitelji so si nekajkrat priigrali štiri gole prednosti, na odmor pa odšli z vodstvom 13:10.

Slab začetek in konec drugega polčasa
Slovenci so slabo začeli drugi polčas, Makedonci so že v 37. minuti izenačili (15:15), šest minut pozneje pa je Vujović pri zaostanku z 18:20 zahteval minuto odmora. Selektorjevi napotki so predramili njegove varovance, s tremi zaporednimi goli Gašperja Marguča so le dve minuti pozneje povišali na 21:20 in nato povedli za tri zadetke (25:22), v končnici pa zaigrali neodgovorno in ostali brez zmage.

Nekateri nosilci igre počivali
Vujović je na prvi pripravljalni tekmi namenil počitek nekaterim svojim igralcem, priložnosti za dokazovanje med njegovimi 21 kandidati za Poljsko pa na današnji tekmi v Posavju niso dobili Gorazd Škof, Miha Zarabec, Blaž Blagotinšek, Simon Razgor, Vid Kavtičnik in Sebastian Skube.
V torek še ena tekma z Makedonci, tokrat v Celju
Jutri bosta reprezentanci odigrali še eno medsebojno tekmo, in sicer v celjski dvorani Zlatorog. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju. Tako kot Slovenci se tudi Makedonci, ki jih vodi Ivica Obrvan, pripravljajo na evropsko prvenstvo na Poljskem, ki se bo začelo 15. januarja.

Pripravljane tekme, Krško:
SLOVENIJA - MAKEDONIJA
28:28 (13:10)

Slovenija: Skok, Škof, Lesjak, Zarabec, Cingesar 2, Marguč 4 (2), Kavtičnik, Cehte, Dolenec 2, Skube, Poteko, Miklavčič 5, M. Žvižej 1, L. Žvižej, Blagotinšek, Gaber 5, Zorman, Gajić 3 (1), Razgor, Bombač 2 (1), Mačkovšek 4.

Makedonija: Mitrevski, Ristovski, Dupjačanec, Manaskov 2, Stoilov, 2 Kukoski, K. Lazarov 7 (5), Mitkov 4, Jonovski, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Mojsovski 2, Pribak 3, Georgievski 3, F. Lazarov, Ojleski 3, Kuzmanovski, Peševski 2, Kosteski.

Sedemmetrovke: 4 (4); 5 (5)
Izključitve: 12; 10 minut.


Torek ob 18.30 (Celje, Zlatorog):
SLOVENIJA - MAKEDONIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Petek, 8. januarja (Ivanić Grad):
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Sobota, 9. januarja, ob 16.15 (Koper):
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Vujović ni bil zadovoljen z igro proti Makedoniji