Žiga Mlakar je zadel za najvišjo prednost Slovenije na tekmi (+8). Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Mlakar je zadel za najvišjo prednost Slovenije na tekmi (+8). Foto: www.alesfevzer.com

V obeh tekmah je odločila borba in želja po dokazovanju, tega pa je bilo več na naši strani. V naši igri je bilo še vedno nekaj napak, ki jih moramo odpraviti do tekme z Makedonijo.

Niko Medved, levo krilo
Slovenski selektor Veselin Vujović je bil zelo nezadovoljen z igro svojih varovancev v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Veselina Vujovića v prvem polčasu niso igrali najbolje, v obrambi so nasprotniku puščali preveč prostora, v napadu so zgrešili precej metov.

Njihova igra se je izdatno popravila v nadaljevanju, zlasti v drugi polovici drugega polčasa, ko so goste nadigrali v vseh elementih igre.

Minimalna prednost Srbov ob polčasu
Prvi polčas je bil izjemno izenačen, slovenskim rokometašem je manjkala agresivnost v obrambi, puščali so preveč prostora nasprotniku, ki je dosegal lahke strele znotraj devetih metrov, v napadu so zgrešili precej metov. Ob vodstvu z 10:9 so Srbi nato dosegli dva zaporedna zadetka in povedli prvič po uvodu tekme, ko so dosegli tudi prvi zadetek na tekmi. Prednost je hitro narasla na +2, za 13:15 je z "bombo" z devetih metrov poskrbel Milan Jovanović, izid ob polčasu je postavil Nejc Cehte (14:15).

Odlično nadaljevanja Slovencev
Vujovićevi izbranci so drugi polčas - Srbi so igrali brez izključenih Nemanje Obradovića in Rastka Stojkovića - začeli odlično. Z delnim izidom 3:0 so obrnili izid sebi v prid (17:15), z dvema obrambama v zaporednih napadih Srbov se je izkazal tudi vratar Urh Kastelic. Po golu Nika Medveda iz protinapada za +3 (19:16) je srbski selektor Jovica Cvetković zahteval minuto odmora. Igra njegovih varovancev se ni pretirano popravila, kapetan Gorenja je bil še naprej nerešljiva uganka na krilu za srbske rokometaše, tekma je bila tako rekoč odločena, najvišjo prednost je iz protinapada v 59. minuti z zadnjim zadetkom obračuna postavil Žiga Mlakar (33:25).

Na prvenstvo bodo odpotovali v petek
Slovenci se bodo na evropsko prvenstvo odpravili v petek. V prvem delu v Zagrebu jih čakajo tekme z Nemčijo, Makedonijo in Črno goro, če se uvrstijo v drugi del, pa nato v Varaždinu še tekme z najboljšimi tremi izbranimi ekipami iz skupine D, kjer nastopajo Danska, Španija, Madžarska in Češka.


Izjavi po tekmi

Niko Medved: "Na obeh tekmah smo prejeli kakšen zadetek preveč. Prvi polčas današnje tekme je bil izenačen, v drugem pa smo uveljavili našo daljšo klop. V teh dveh tekmah v Murski Soboti in Velenju smo dokazali, da smo boljši od Srbov, ki ima v svojih vrstah nekaj vrhunskih posameznikov. V obeh tekmah je odločila borba in želja po dokazovanju, tega pa je bilo več na naši strani. V naši igri je bilo še vedno nekaj napak, ki jih moramo odpraviti do tekme z Makedonijo."

Jan Grebenc: "V Velenju smo igrali bolje kot v Murski Soboti, predvsem to velja za našo obrambo. Napad je ostal na dokaj visoki ravni, bili smo zelo kreativni, kar je lepa popotnica pred odhodom na evropsko prvenstvo."
Napadi modrih niso pojenjali, po dobri uri igre je Shkodran Mustafi v zadnjem trenutku preusmeril nevaren strel Victorja Mosesa v kot.

Pripravljalna tekma, Velenje
SLOVENIJA
- SRBIJA 33:25 (14:15)
Marguč (1) in Janc po 4, Cingesar, Henigman, Medved in Mlakar po 3, Bezjak, Blagotinšek, Grebenc, Mačkovšek in Zarabec po 2, Barišić, Cehte in Potočnik po 1; Zelenović 6, Obradović 5 ...

Sedemmetrovke: 1/2; 1/1
Izključitve: 8 min; 12 min
Rdeči karton: /; /

V obeh tekmah je odločila borba in želja po dokazovanju, tega pa je bilo več na naši strani. V naši igri je bilo še vedno nekaj napak, ki jih moramo odpraviti do tekme z Makedonijo.

Niko Medved, levo krilo
Slovenci v drugem polčasu strli Srbe
Bezjak: Zmaga je tu, na koncu tudi lepa razlika
Slovenci v drugem polčasu strli Srbe
Bezjak: Zmaga je tu, na koncu tudi lepa razlika