Nik Henigman je na prvi tekmi proti Makedoniji igral 24 minut. Dosegel je en zadetek. Foto: Reuters
Nik Henigman je na prvi tekmi proti Makedoniji igral 24 minut. Dosegel je en zadetek. Foto: Reuters
Neugodni Nemci bodo trd oreh za slovenske rokometaše

Levi zunanji igralec, ki je pred kratkim prestal artroskopijo kolena, je nerodno doskočil na iztegnjeno nogo. Preiskave so pokazale, da ne gre za hujšo poškodbo, vendar je 22-letnik že končal nastope na Hrvaškem. Henigman se je tako pridružil Mateju Gabru, Juretu Dolencu in Niku Medvedu, ki zaradi poškodb niso odpotovali na evropsko prvenstvo.

Slovenija se bo nocoj ob 18.15 pomerila z Nemčijo. Nemci so na prvi tekmi v Zagrebu zlahka opravili s Črnogorci, ki so jo premagali 32:19. Nocoj pričakujejo precej težje delo, nemški mediji v ospredje postavljajo predvsem Blaža Janca in Vida Kavtičnika.

Studijski del na TV SLO 2 se bo začel ob 17.40. Gost bo Jure Natek.

"Nič nam ne pomeni, da si lahko že po dveh tekmah priigramo glavni del. Pomembneje je, kako igramo. Zmaga pa je naš cilj na vsaki tekmi," je dejal nemški vratar Andreas Wolff, ki si je na prvi tekmi poškodoval gleženj, a bo nocoj pripravljen.

Nemški mediji, ki tekmi ne posvečajo veliko pozornosti, poudarjajo še, da je Slovenija eden najljubših tekmecev Nemčije. Družno so na plano privlekli zanimivo, za Slovenijo nič kaj laskavo statistiko: na 15 uradnih medsebojnih tekmah na EP-jih namreč Nemci niso proti Slovencem izgubili še niti ene, zmagali so 14-krat. Na svojem računu imajo osem zaporednih zmag nad Slovenijo, vključno s prijateljskimi tekmami.

DANES NA EVROPSKEM PRVENSTVU
SKUPINA C, Zagreb

Ob 18.15:
SLOVENIJA - NEMČIJA

Ob 20.30:
ČRNA GORA - MAKEDONIJA

SKUPINA D, Varaždin

Ob 18.15:
MADŽARSKA - ŠPANIJA

Ob 20.30:
ČEŠKA - DANSKA

Neugodni Nemci bodo trd oreh za slovenske rokometaše