Slovenija je pričakovano zmagala. Večji del tekme je kazalo, da bo razlika še višja kot tri gole. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija je pričakovano zmagala. Večji del tekme je kazalo, da bo razlika še višja kot tri gole. Foto: Aleš Fevžer
Jure Dolenec
Jure Dolenec je Švicarjem zabil tri gole. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski rokometaši ugnali Švico

Sebastian Skube.

"Dobiti 30 golov od Švice ni naš maksimum. V napadu je bilo v redu, a preslabo smo igrali v obrambi," je dejal Skube, ki je moral skupaj z Deanom Bombačem nadomestiti odsotnost Uroša Zormana in Marka Bezjaka: "Vedno, ko stopiš v čevlje Uroša Zormana, so te velike. Breme je, jaz upam, da sem ga uspešno zamenjal."

Denič: V Švici jim ne bo šlo tako noter
Selektor Boris Denič z obrambo ni bil tako nezadovoljen: "Obramba ni delovala slabo, čeprav bi nekdo ob 30 golih mislil drugače A ta obramba je prisilila Švicarje, da so streljali z desetih, 11 metrov. Tokrat so šle njihove žoge noter, v Švici, verjemite, ne bodo. Morali se bomo še malo pomeniti, da fantje tisto, kar imajo klubskega, malo porežejo. Ne moremo mešati klubske in reprezentančne akcije in razmišljanja. Potem prihaja do nesporazumov. A ni panike. To je normalno. Zdaj nas čaka Ukrajina. V nasprotju s preteklimi leti nimajo več 'dvoinpolmetrskih dinozavrov', ampak malo manjše, hitrejše igralce, tehnično dobro podkovane. Pričakujem težko tekmo in zmago."

Miha Žvižej: Nimamo se kaj 'sekirati'
Tudi Miha Žvižej je bil vesel zmage, čeprav se zaveda, da ima reprezentanca še precej rezerv: "Zmagali smo, vemo pa, da zadnjih 20 minut ni bilo na nivoju, predvsem v obrambi. Zgodil se je tudi padec vratarjev, ki pa so imeli zelo težko delo, saj se nismo držali dogovorov pri določenih strelih. Potrebovali smo nekaj lahkih golov, do katerih pa nismo prišli. Kljub temu smo tekmo mirno pripeljali do konca in se nimamo kaj 'sekirati'. Ukrajince spoštujemo, a tja gremo po zmago. Nasploh bi morali biti s svojo kakovostjo v vrhu te skupine, čeprav se zavedamo, da v Evropi ni več naivnih ekip."

Dolenec: Zmagati moramo vse tekme v skupini
Jure Dolenec obžaluje, da Švicarjev niso premagali z večjo razliko, potem ko so sredi drugega polčasa že vodili za sedem golov (26:19): "Zadnjih 20 minut praktično nismo ubranili niti enega napada. Švicarji so viseli, pa smo jih vrnili v tekmo. In to je narobe. Razlika bi bila lahko še višja, če bi zabili še par lahkih golov. Ni pa nobene krize. Tekmo smo dobili, gremo naprej. Če bomo maksimalni, moramo glede na igralski kader, zmagati vse tekme v skupini. To sploh ni vprašanje."

Če preveč jokaš za nazaj, ne prideš daleč
Dolenec se je skupaj z Matejem Gabrom poleti preselil v Montpellier, kjer je še okrepil slovensko kolonijo, ki zdaj šteje štiri člane. Poleg omenjenih še Vida Kavtičnika in Dragana Gajića. "Hitro sem se prilagodil, navsezadnje smo tam štirje Slovenci. Montpellier je sicer super mesto. Po igralski plati iz kroga v krog igram boljše, tako da se stvari postavljajo na svoje mesto. Tudi kot ekipa delujemo precej boljše, menim, da smo na pravi poti. Bolelo je, da se nismo uvrstili v Ligo prvakov, a zdaj smo našli nov cilj v Pokalu EHF, ki ga bomo poskušali osvojiti. V športu je tako, da če preveč jokaš za nazaj, ne prideš daleč."

Gaber: Led je prebit
V prihodnost je usmerjen tudi Dolenčev klubski in reprezentančni soigralec Gaber: "Ne gledamo nazaj, gledamo naprej. Poraz z Belorusi je pozabljen. Na kvalifikacijah moramo zmagati. Led je prebit, moramo biti zadovoljni, zdaj nas čaka Ukrajina." Tekma z Ukrajinci bo v nedeljo ob 16.30 v Zaporožju. Z zmago bi Slovenci naredili še en korak proti prvemu mestu v skupini, ki pelje v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju leta 215.

Slovenski rokometaši ugnali Švico