Slovenija (na fotografiji Borut Mačkovšek in Nejc Cehte) bo na dveh tekmah proti Srbiji poskušala tudi z obrambo 5-1. Foto: AP
Slovenija (na fotografiji Borut Mačkovšek in Nejc Cehte) bo na dveh tekmah proti Srbiji poskušala tudi z obrambo 5-1. Foto: AP

Nedeljsko tekmo v Kočevju si boste lahko ogledali tudi v prenosu na TV Slovenija 2.

Uroš Zorman se že sooča s poškodbami, na zbor tako nista mogla priti Blaž Janc in Aleks Vlah. Foto: RZS
Uroš Zorman se že sooča s poškodbami, na zbor tako nista mogla priti Blaž Janc in Aleks Vlah. Foto: RZS

Selektor Uroš Zorman je na oktobrsko-novembrsko akcijo sprva povabil 21 igralcev, tudi jedro ekipe za januarsko evropsko prvenstvo v Nemčiji (10. januar–28. januar) in kvalifikacije za SP 2025. A je seznam moral pozneje nekoliko spremeniti, saj sta Blaž Janc in Aleks Vlah poškodovana. Namesto njiju je naknadno na seznam uvrstil še zunanja igralca Gorenja Petra Šiška in Zagreba Aleksa Kavčiča.

"V bistvu sem vesel, da tokrat ni tekmovalnega pritiska. Lahko v miru naredimo stvari, ki so sicer otežene, pa kakšne obveznosti do pokroviteljev in tudi 'team building'. Konec tedna imamo še dve tekmi, tudi tu ni imperativa rezultata. Tisto, kar smo trenirali, bomo lahko pokazali na tekmi," je dejal Zorman, ki bo lahko uigraval različne taktične zamisli.

"Poskušali bomo predvsem preizkusiti obrambo 5-1 in vztrajati pri njej recimo en polčas, tudi če ne bo šlo vse po načrtih. To bo velika pozitivna stvar tega tedna."

Energija je dobra! Foto: RZS
Energija je dobra! Foto: RZS

Tokratna reprezentančna akcija je prva po skoraj polletnem premoru in uspešnih kvalifikacijskih nastopih za EP v Nemčiji. Slovenija si je s petimi zmagami in enim porazom zagotovila prvo mesto v svoji skupini pred BiH-om, Črno goro in Kosovom. Naslednji izziv bo torej evropsko prvenstvo, kjer se bo Slovenija v skupinskem delu v Berlinu pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško.

"Po dolgem času smo se spet zbrali, lepo se je vrniti v Slovenijo in videti fante. Ponovno se bomo malenkost uigrali in osvežili našo taktiko. Osebno ne pričakujem nič novega, a ima selektor vedno kaj pripravljenega. Časa imamo dovolj in prepričan sem, da ga bomo dobro izkoristili. Srbija je močna reprezentanca, tako fizično kot poimensko. To bo dober izziv in dober pokazatelj, kje smo trenutno," razmišlja Tilen Kodrin.

Po koncu jesenskih priprav se bo slovenska izbrana vrsta znova zbrala konec decembra. Tedaj se bo v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom na januarski zaključni turnir v Nemčiji pa pri RZS-ju načrtujejo tudi dve tekmi s Hrvaško in Črno goro.

Zorman na obeh pripravljalnih tekmah načrtuje uigravanje brez pritiska izida

Seznam slovenskih reprezentantov:
- vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister) in Miljan Vujović (Stuttgart);
- krilni igralci: Tilen Kodrin (Gummersbach), Staš Jovičić Slatinek (Trimo Trebnje), Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Domen Novak (Wrtzlar);
- zunanji igralci: Nik Henigman (Saint Raphael), Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Rok Ovniček (Nantes), Miha Zarabec (Wisla Plock), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Jure Dolenec (Limoges), Tadej Kljun (Balatonfüred), Aleks Kavčič (Zagreb) in Peter Šiško (Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg-Handewitt), Kristjan Horžen (Gummersbach) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).