22-letna Brežičanka Barbara Varlec je z lepim golom poskrbela za vodstvo Krima 5:4, kar je bil njen edini gol v prvem polčasu. V drugem je bila neustavljiva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
22-letna Brežičanka Barbara Varlec je z lepim golom poskrbela za vodstvo Krima 5:4, kar je bil njen edini gol v prvem polčasu. V drugem je bila neustavljiva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alja Jankovič
V obrambi je veliko delo opravila Alja Jankovič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tamara Mavsar
Tamara Mavsar je bila zanesljiva izvajalka sedemmetrovk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krim blestel v 2. polčasu

Barbara Varlec je dosegla devet golov, od tega osem v drugem polčasu, vse iz igre. Grubišićeva je blestela v vratih in omogočala hitre protinapade. Odločilen je bil delni izid 6:0 za vodstvo 33:26. Po zmagi proti Podravki je tako Krim v Ligi prvakinj prišel še do druge zmage, vendar pa prvi polčas ni kazal na tako visoko zmago.

V prvem polčasu zadevala obetavna Hrvatica
Krimovke so večji del prvega polčasa resda vodile, vendar ne več kot za dva zadetka. Hrvaška igralka Andreja Penezić je potrdila, da je odlična okrepitev in je pri vodstvu 11:10 dosegla že pet golov. Nato so počasi pobudo prevzele gostje in na krilih Poline Kuznjecove (pet golov do polčasa) povedle s 15:17. Skrbela je tudi poškodba kolena Dragane Cvijič.

Rokometašice Olimpije so v prvi tekmi 2. kroga Poala EHF v gosteh izgubile z madžarsko ekipo Bekescsabai s 23:32 (8:16). Povratna tekma bo v soboto, 23. oktobra, v Ljubljani. Neli Irman je dosegla 7 golov.

Nezgrešljiva Brežičanka
V drugem delu je ruska obramba bolje pazila na Penezićevo, toda Krim ima odlično zunanjo linijo in v ospredje je stopila 22-letna Barbara Varlec. Njena levica je prožila strele z vseh položajev - v 37. minuti je poskrbela za novo menjavo vodstva (22:21), v 47. minuti pa za otipljivo prednost 30:26.

V garderobi skovale načrt za zmago
Ko je Tamara Mavsar zabila prvi gol iz igre (bila je tudi zanesljiva izvajalka sedemmetrovk), je bilo že 32:26 in zmaga ni bila več vprašljiva. "Med odmorom smo se zmenile, da popravimo obrambo, kar je pomagalo Jeleni Grubišić, napad pa je lažje stekel. Dobro smo igrale, zahvalila bi se tudi navijačem," je povedala junakinja tekme Barbara Varlec.

V prvem polčasu brez protinapadov
Trenerka Marta Bon je izpostavila, da so naposled našli trenutek, ko je ekipa prišla v svoj ritem: "Tekmice so vedele, kaj delajo. Prekinile so našo hitro igro, sploh ne vem, če smo v prvem polčasu izpeljale kakšen protinapad. Če ne moremo teči, potem nismo prave. To se je danes zgodilo. Seveda pa nismo stroji, zato je tudi nova dvorana malce vplivala na vse."

Skupina D, 2. krog:
KRIM
- ZVEZDA ZVENIGOROD
37:32 (17:17)
Varlec 9, Penezič 7, Mavsar 6, Lekič 5, Bodnjeva 4, Vergeljuk 3, Koren 2; Sen 8, Kuznjecova 6 ...

GYÖRI - PODRAVKA 27:25


Lestvica:

KRIM 2 2 0 0 +10 4
GYÖRI 2 1 0 1 -1 2
ZVEZDA ZVENIGOROD 2 1 0 1 -2 2
PODRAVKA 2 0 0 2 -7 0
 










										

			
			
Krim blestel v 2. polčasu