Tone Tiselj in njegove varovanke bodo prezimile med evropsko elito. Krimu je to uspelo četrto sezono zapored. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj in njegove varovanke bodo prezimile med evropsko elito. Krimu je to uspelo četrto sezono zapored. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrea Penezić
Andrea Penezić je bila tudi tokrat najboljša strelka Krima. Cecilii Leganger je zabila 6 golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jelena Grubišić in Alja Koren
Jelena Grubišić in Alja Koren sta po dobrih vesteh iz Koprivnice z veseljem podelili avtograme navijačem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Skupina najzvestejših navijačev, vodstvo Krima, mediji in sproščene igralke Larvika so ob robu igrišča v Stožicah z nestrpnostjo spremljali tekmo med Podravko in Viborgom, medtem ko so se krimovke s strokovnim štabom na čelu "zavlekle" v stoženske "katakombe", kjer bi bilo morebitno lizanje ran po izpadu v skupinskem delu lažje. Na njihovo srečo se najbolj črn scenarij ni uresničil, za kar so lahko hvaležne hrvaškim prvakinjam, ki so srečanje, čeprav jim v tekmovalnem smislu ni pomenilo ničesar, odigrale profesionalno in ugnale Viborg z 28:27.

Žreb skupin drugega dela bo v torek. Krim bo dobil dve zmagovalki skupin iz uvodnega dela ("na izbiro" so Budućnost, Györ in Valcea) in eno drugouvrščeno (Midtylland, Metz, Itxako).

Dujić takoj poklical v Koprivnico
"Takoj bom poklical v Koprivnico in se jim zahvalil," je odleglo direktorju Krima Goranu Dujiću. Iz slačilnice so kmalu začele prihajati nasmejane igralke, ki so se najzvestejšim navijačem zahvalile za podporo. Predvsem zaradi igralk je bil z razpletom drame zadovoljen tudi trener Tone Tiselj: "Vesel sem za igralke, da so se uvrstile naprej. Tako kot sem napovedal, se je vse odločilo na zadnji tekmi. Tokratna tekma je bila za nas težka, saj nam kar nekaj okoliščin tako pred tekmo kot med njo ni šlo na roke: hitri izključitvi Gorice Ačimović, poškodba Alje Janković ... Sicer pa je bil Larvik v vseh pogledih močnejši. Zahvalil bi se vsem ljudem, ki so prišli v dvoranoi. Dekleta so si to zaslužila."

Škripa igra v napadu
Nato pa je Tiselj nadaljeval: "Čestitam hrvaškim igralkam, ki so pokazale pravi značaj in dobile težko tekmo. Četudi nam Podravka ne bi pomagala, se zame zadeve ne bi bistveno spremenile. Moja naloga je, da sestavim ekipo, ki bo lahko naskočila Evropo. Ta trenutek ta ekipa tega še ni sposobna. Imamo določene težave, ki so jih nasprotniki že identificirali. To je predvsem igra v napadu, ki nam ne steče. Vse igralke, z izjemo Alje Janković ,preveč težijo k temu, da bi dosegle zadetek, premalo pa sloni na igri. Nekatere igralke igrajo po svoje, nedisciplinirano. Skratka, največ težav imamo z organizacijo igre oziroma z razigravanjem večjega števila igralk v napadu."

Tisljevi živci na udaru
Tiselj, ki je Krim dvakrat že popeljal na vrh Evrope (2001, 2003), ni skrival, da so v zadnjem mesecu njegovi živci zelo "trpeli": "Pred sezono eno leto nisem bil v pogonu, nato smo dolgo sestavljali ekipo, tekme pa so bile vedno na nož. Povrhu vsega sem se še poškodoval na rekreaciji. Zadnji mesec je bil res eden najtežjih v mojem športnem življenju. Se je pa lepo končal za dekleta," je pojasnil 50-letni trener, ki bo zdaj lahko zadihal nekoliko lažje in koval načrte za nadaljevanje Lige prvakov - v novem letu 2012.

Penezić: Potrebujemo več časa
Tudi Andrea Penezić, ki je skupaj s Sanjo Damjanović (Podravka) in Kathrin Engel (Thüringer) najboljša strelka skupinskega dela Lige prvakov, vse tri so dosegle po 42 golov, ni skrivala olajšanja: "Pritisk v zadnjem tednu je bil velik, a mi smo športniki in na to navajeni. S svojim strelskim izkupičkom sem zadovoljna, a vedno je lahko bolje." 'Penka' je poudarila, da ekipa še ne deluje tako, kot bi si želela, "ker je veliko novih tujih igralk in nov trener, zato potrebujemo več časa, da se uigramo".