Matej Gaber si je na tekmi v Kopru poškodoval oko. Foto: BoBo/Borut Živulović
Matej Gaber si je na tekmi v Kopru poškodoval oko. Foto: BoBo/Borut Živulović

26-letni Škofjeločan, sicer član Picka Szegeda, jo je skupil na prvi kvalifikacijski tekmi – v 23. minuti tekme je prenehal z igro, saj je dobil močan udarec v oko.

Takoj po dvoboju, ki so ga dobili Madžari z 29:24, in so tako bližje nastopu na SP-ju 2019 na Danskem in Nemčiji, je Gaber opravil pregled pri okulistu v Ljubljani, ki je pokazal strgano očesno veznico, danes pa še enega v Celju. Čeprav je prejel intenzivne terapije, zaradi poškodbe 14 dni ne sme opravljati večjih fizičnih naporov.

Vujovićeva šestnajsterica, ki gre na Madžarsko
Selektor Veselin Vujović je po zadnjem treningu na slovenskih tleh določil 16 igralcev, ki bodo odpotovali na Madžarsko: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matic Verdinek (Gorenje Velenje), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Katvičnik (Montpellier), Blaž Janc (Vive Kielce), Jure Dolenec (Barcelona), Darko Cingesar (PAUC Handball), Miha Zarabec (Kiel), Marko Bezjak (SC Magdeburg), Aleks Vlah (Koper 2013), Rok Zaponšek (Gorenje Velenje), Igor Žabič (Orlen Wisla Plock), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško).

Kaj pelje Slovenijo na SP?
Slovenija se lahko na svoje deveto svetovno prvenstvo in četrto zaporedno uvrsti v primeru zmage s petimi – če doseže 30 golov ali več (v primeru rezultata 29:24 v korist Slovenije bi v Veszpremu gledali dva podaljška po pet minut) – ali šestimi zadetki.

Slovenija bo o svoji usodi kljub slabšemu izhodiščnemu položaju odločala na povratni tekmi, ki bo v sredo ob 19. uri v Veszpremu. Prenos tekme bo na TV SLO 2 in MMC-ju.