Miha Žvižej in soigralci so odločeni, da si z dvema zmagam izborijo pot na evropsko prvenstvo leta 2014. Foto: EPA
Miha Žvižej in soigralci so odločeni, da si z dvema zmagam izborijo pot na evropsko prvenstvo leta 2014. Foto: EPA
Slovenski rokometaši v Bukarešti favoriti

Med potniki v Bukarešto po pričakovanju ni bilo Maria Šoštariča in Deana Bombača, nekoliko nepričakovano pa Dragana Gajića, ki se je moral zglasiti pri francoskem preiskovalnem sodniku zaradi razvpite stavniške "afere Montpellier", a bo v Bukarešto dopotoval iz Pariza in nastopil na tekmi v sredo.

Matej Gaber bo pripravljen
Od prvokategornikov, ki so nastopali na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji, je v domovini ostal Gašper Marguč, vratar Gorazd Škof je poškodovan, zato pa je zdravniška služba usposobila krožnega napadalca Mateja Gabra, ki je imel v preteklih dneh težave z očmi.

Slovenski rokometaši so navkljub dolgi vožnji - najbolj naporno se je bilo v zastarelem avtobusu in v strahoviti gneči prebiti od letališča do hotela - dokaj dobre volje prispeli v romunsko prestolnico in se takoj odpravili na večerni trening v tukajšnjo dvorano Ioan Kunst Ghermanescu.

M. Žvižej: Stisniti moramo še zadnje atome moči
"Naš cilj je nastop na evropskem prvenstvu na Danskem. Premoremo dovolj samozavesti, da zmagamo v Bukarešti in Ljubljani, a le pod pogojem, da bomo 'pravi'. V preteklosti smo dokazali, da lahko igramo na najvišji ravni, v tem tednu pa moramo po dolgi sezoni stisniti zadnje atome moči in svojo kakovost pokazati na igrišču," je pred pomembnima tekmama z Romunijo in Belorusijo dejal krožni napadalec francoskega Toulousa Miha Žvižej.

Po poškodbi Škofa bo priložnost za dokazovanje - poleg Primoža Prošta - dobil tudi vratar Urban Lesjak, ki pred dvobojem v sredo pravi: "Vesel sem, da sem v kadru. Vsako minuto, ki mi jo bo odmeril selektor, bom skušal čim bolje izkoristiti in ekipi pomagati do končnega uspeha."

Slovenija si poraza ali remija ne sme privoščiti, saj bi ob morebitni zmagi Belorusije nad Islandijo že pred tekmo v Stožicah ostala brez evropskega prvenstva, ki bo januarja 2014 na Danskem.

ROKOMET (M)
KVALIFIKACIJE ZA EP
SKUPINA 6

5. KROG, sreda ob 17.00:
ROMUNIJA - SLOVENIJA (prenos TVS 2/MMC-ju)

BELORUSIJA - ISLANDIJA

6. KROG, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - BELORUSIJA (prenos TVS 2/MMC-ju)

ISLANDIJA - ROMUNIJA

Lestvica:                          
ISLANDIJA           4  4 0 0 +17  8
BELORUSIJA          4  2 1 1  +1  5
SLOVENIJA           4  1 1 2  +6  3
ROMUNIJA            4  0 0 4 -24  0
Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja  
2014 na Danskem, se uvrstita najboljši
dve reprezentanci.
Slovenski rokometaši v Bukarešti favoriti