Gorenje končuje evropsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje končuje evropsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometaši iz Šaleške doline so s tem končali svoje mednarodno popotovanje v sezoni 2022/23. Zasedba iz Vojvodine je bila pretrd oreh za slovensko ekipo, po tesnem porazu velenjske ekipe na prvem dvoboju pred tednom dni je tokrat klonila še pred domačimi privrženci v Rdeči dvorani.

Sorodna novica Minimalen poraz Gorenja v Novem Sadu

Za gostitelje je bil najučinkovitejši Urban Pipp, ki je dal sedem golov, po štiri sta dosegla Tilen Sokolič in Peter Šiško. Pri zmagovalcih pa je bil najučinkovitejši Baris Puhuski (sedem golov).

Večji del tekme v zaostanku
Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili večji del tekme v podrejenem položaju. Njihov zaostanek je v prvi polovici tekme vseskozi znašal od enega do največ štirih golov, na veliki odmor pa so se odpravili z dvema goloma primanjkljaja (12:14).

Izenačeno do 18:18
V drugem polčasu so zaigrali na vse ali nič in v 39. minuti po golu Petra Šiška izenačili na 18:18. V nadaljevanju niso našli načina, da strejo odpor telesno močnejšega tekmeca iz Novega Sada. V zadnjem delu tekme so zaigrali medlo, po zaostanku petih golov (19:24) v 52. minuti pa je bilo povsem jasno, da se bodo poslovili od Evrope.

Velenjska ekipa je v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pred četrtfinalnima obračunoma z Vojvodino izločila avstrijski Bregenz, srbski Partizan iz Beograda in ciprsko Famagusto.

Rokometaši Velenja končali evropsko pot
Konec evropske sezone za Velenjčane: Spremembe so neizogibne