Naslov prvakov bodo branili Francozi, ki so bili že šestkrat svetovni prvaki. Foto: Reuters
Naslov prvakov bodo branili Francozi, ki so bili že šestkrat svetovni prvaki. Foto: Reuters

V skupini A v Berlinu bodo poleg gostiteljice Nemčije, bronaste na prejšnjih olimpijskih igrah, še branilka naslova Francija, Rusija, Srbija, Brazilija in Koreja.

Predsednik IHF-ja Hassan Moustafa je uvodoma napovedal, da se trudijo, da bi igralci Severne in Južne Koreje igrali v enem moštvu, kot je bilo to v začetku leta že na zimskih olimpijskih igrah. Ekipa Koreje bo igrala uvodno tekmo prvenstva proti Nemčiji v Berlinu.

V skupini B bodo evropski prvaki Španci, Hrvaška, Makedonija, Islandija, Bahrajn in Japonska, v skupini C olimpijski zmagovalci Danci, svetovni podprvaki Norvežani, Avstrija, Tunizija, Čile in Savdska Arabija, v skupini D pa evropski podprvaki Švedi, Madžarska, Katar, Argentina, Egipt, gostitelj SP-ja 2021, in Angola.

Skupina B bo nastopala v Münchnu, skupina C bo igrala v Herningu, skupina D pa v Københavnu. V nadaljevanje se bodo uvrstile najboljše tri ekipe iz vsake skupine.

Na zaključnem turnirju, ki bo med 9. in 27. januarjem leta 2019, ne bo Slovenije. Bronasto moštvo na prejšnjem SP v Franciji leta 2017 je v dodatnih kvalifikacijah izločila Madžarska.

Predtekmovalne skupine za SP 2019:
- skupina A (Berlin): Francija, Rusija, Nemčija, Srbija, Brazilija, Koreja;
- skupna B (München): Španija, Hrvaška, Makedonija, Islandija, Bahrajn, Japonska;
- skupina C (Herning): Danska, Norveška, Avstrija, Tunizija, Čile, Saudska Arabija;
- skupina D (København): Švedska, Madžarska Katar, Argentina, Egipt, Angola.