Ljudmila Bodnjeva opozarja, da Zvezde Zvenigorod ne gre jemati manj resno, ker se je v Ligo prvakinj prebila prek kvalifikacij. Foto: Jure Makovec
Ljudmila Bodnjeva opozarja, da Zvezde Zvenigorod ne gre jemati manj resno, ker se je v Ligo prvakinj prebila prek kvalifikacij. Foto: Jure Makovec
Krimovke pred debijem v Stožicah

To bo za krimovke po Galjevici, Kodeljevem in Tivoliju že četrto prizorišče, kjer bodo odigrale domačo tekmo elitnega evropskega tekmovanja. Trenerka Marta Bon nima večjih težav s poškodbami, izjema je le Szandra Zacsik, ki po operaciji še ni povsem pripravljena.

O tekmicah ima Krim veliko podatkov. "So zelo dobra ekipa. Vodi jo ugledni rokometni strokovnjak Jevgenij Trefilov, ki okrog sebe vedno zbere ogrodje ruske reprezentance. Toda kljub temu menim, da z zbrano igro lahko pridemo do zmage," je povedal trener vratark Rolando Pušnik, ki je vlogo favorita prepustil Rusinjam.

Tekma v Stožicah se bo v soboto začela ob 18. uri. Vstopnice so že v prodaji. Pet evrov bodo odšteli starejši od 14. leta, mlajši pa po tri evre.

S Pušnikom se ne strinja kapetanka Ljudmila Bodnjeva, ki meni, da imata obe ekipi približno enake možnosti za zmago. "Ne bi rekla, da je Zvezda favorit, opozorila pa bi, da na Zvezdo ne smemo gledati kot na kvalifikanta. Zvezda je igrala v kvalifikacijah le zato, ker je rusko prvenstvo toliko močnejše od drugih in pač ni bila prvak v Rusiji."

Že v 1. krogu se je pokazalo, da ima Bodnjeva prav. Proti Györu je Zvezda pokazala izvrstno igro. Njena slabost je morda krajša klop na zunanjih položajih, meni Bodnjeva. Glavne igralke Zvezde so Ana Sen, Ljudmila Postnova, Oksana Koroljeva in Darja Gruzdeva, močne so tudi na levem krilu, kjer igrata reprezentantki Polina Kuznjecova in Jelena Dmitrijeva. Glavna naloga krimovk bo ustaviti njihove proitinapade.

Liga prvakinj, skupina D, 2. krog
Sobota ob 18.00 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
KRIM - ZVEZDA ZVENIGOROD

Nedelja:
GYÖRI - PODRAVKA


Lestvica:

KRIM 1 1 0 0 +5 2
ZVEZDA ZVENIGOROD 1 1 0 0 +3 2
GYÖRI 1 0 0 1 -3 0
PODRAVKA 1 0 0 1 -5 0

Krimovke pred debijem v Stožicah