Krimovke so letos za las ostale brez polfinala Lige prvakinj. Kako bo prihodnjo sezono? Foto: Jure Makovec
Krimovke so letos za las ostale brez polfinala Lige prvakinj. Kako bo prihodnjo sezono? Foto: Jure Makovec

Galjevico so zapustile Neli Irman, Manuela Hrnjić, Anja Argenti, Barbara Varlec (posojena v Zaječar), Renata Mörtel, Agnes Triffa, Tanja Oder in Špela Cerar (ostaja zaposlena v klubu). Novi obrazi so Kristina Franić, Dragana Cvijić, Jelena Grubišić in Ana Miriam de Sousa, dogovorjeni pa so tudi prestopi Ane Gros, Alje Koren, Szandre Zacsik in Alje Jankovič.

Cvijićeva nova Bodnjeva?
Krim je v zadnjih letih močno pogrešal predvsem še eno kakovostno krožno igralko, s prihodom Cvijićeve pa naj bi to težavo odpravili. "Dejstvo je, da je to ena najbolj nadarjenih igralk v Evropi, zelo smo si jo želeli v naših vrstah. Krim potrebuje igralko, ki lahko zamenja Ljudmilo Bodnjevo. Dragana je igralka, s katero je treba še veliko delati, ampak verjamem, da ima vse potenciale, ki si jih mi želimo, in da bo tako, kot si ona želi, postala nova Bodnjeva, ki je tudi njena vzornica," pravi direktorica kluba Deja Ivanović.

Grosova iz Olimpije nazaj na Galjevico
"Podobna situacija je tudi pri Ani Gros. Krim potrebuje igralko, na katero se bo lahko zanesel in ki bo počasi prevzela igro Krima. Pokazalo se je, da rabi Varlečeva še nekaj kilometrine. Je velik talent, ampak na tekmah je imela nekakšne 'blokade'. Grosova je prav tako velik talent. Želeli smo si jo že prej, imeli smo jo, toda morali smo jo za eno sezono dati v Olimpijo. Hvala bogu je letos prišlo do dogovora, da se vrne k nam. Menim, da bo postala vrhunska igralka," je dejala Ivanovićeva.

Kombinacija mladosti in izkušenosti
"V lanski sezoni se je pokazalo, da tudi imensko slabša ekipa lahko naredi dober rezultat. Mislim, da smo se dobro okrepili, ampak sama imena pač niso garancija za uspeh. Upam pa, da se bo vse skupaj izkazalo za dobro kombinacijo tega, kar se je dogajalo v pretekli sezoni, in deleža novih in starih posameznic, ki so nedvomno kakovostne," je še povedala Ivanovićeva in dodala: "Cilj je biti med štirimi v Ligi prvakinj".

R. K.