Uroš Zorman je odigral eno najboljših tekem v sezoni. V nedeljo bo lovil svoj četrti naslov evropskega klubskega prvaka. Enkrat je bil prvak s Celjem, dvakrat pa s Ciudad Realom. Foto: EPA
Uroš Zorman je odigral eno najboljših tekem v sezoni. V nedeljo bo lovil svoj četrti naslov evropskega klubskega prvaka. Enkrat je bil prvak s Celjem, dvakrat pa s Ciudad Realom. Foto: EPA
Julen Aguinagalde
Kielce so fizično vzdržale "pretep" s Parižani. Na sliki Julen Aguinagalde v boju z Nikolo Karabatićem in Henrikom Möllgaardom Jensenom. Foto: EPA
Gašper Marguč
Gašper Marguč je dosegel šest golov. Foto: EPA

Zorman je dosegel štiri gole, ob tem pa uspešno vodil in razigraval še poljski napad. Kapetan slovenske reprezentance je tako dosegel dva zaporedna zadetka za izenačenje na 22:22 v 50. minuti.

Odločilni goli Jureckega in Štrleka
V napeti končnici je Zorman v 58. minuti podal Michalu Jureckemu, ki je ob igralcu manj povišal poljsko prednost na 26:24. Vse upe favoriziranih in (nesramno) bogatih Parižanov pa je dobro minuto pred koncem razblinil Manuel Štrlek z golom iz težkega položaja za 27:25.

Hansen deset, Jurecki pet, Karabatić le dva
Prvi strelec tekme je bil Mikkel Hansen, ki je dosegel deset golov, kar pa je slaba tolažba za danskega bombarderja. Na poljski strani je Jurecki prispeval pet zadetkov, po štirikrat pa so poleg Zormana zadeli še Tobias Reichmann, Krzystof Lijewski in Štrlek. Thierry Omeyer je zbral 16 obramb, Slawomir Szmal pa 14. Poljaki so povsem ustavili Nikolo Karabatića, ki je dosegel le dva zadetka.

Marguč izsilil podaljšek
V drugem polfinalu je Veszprem po podaljšku z 31:28 premagal Kiel. Madžarski prvaki so bili že v izgubljenem položaju, nato pa je Gašper Marguč pet sekund pred koncem zadel za 25:25. Sledil je podaljšek, v katerem je Veszprem povsem prevladal. Odpor Kiela je bil dokončno zlomljen po dveh zaporednih golih Cristiana Ugaldeja za 30:26. Marguč je bil s šestimi goli drugi strelec tekme, prvi pa z osmimi Momir Ilić. Enako uspešen je bil na drugi strani Marko Vujin.

ROKOMET (M)
LIGA PRVAKOV

KÖLN, sklepni turnir

Polfinale:
KIELCE - PSG 28:26 (16:16)
Jurecki 5, Zorman, Reichmann, Lijewski in Štrlek 4, Aguinagalde 3, Čupić 2, Bielecki in Jachlewski 1; Hansen 10, Onufrijenko 5, Abalo 3, Honrubia in N. Karabatić 2, L. Karabatić, Narcisse, Möllgaard Jensen, Narcisse in Vori 1.
: Kus; Vori

Kiel - VESZPREM * 28:31 (15:12, 25:25)
Vujin 8, Duvnjak 7, Ekberg in Wiencek 5, Dissinger 2, Klein 1; Ilić 8, Marguč 6, Palmarsson in Ugalde 4, Nagy 3, Ivancsik in Slišković 2, Sulić in Rodriguez 1.
* - po podaljšku

Finale (18.00) in tekma za tretje mesto (15.15) bosta v nedeljo.