Krimovkam ni uspel preboj v polfinale. Znova bodo poskusile prihodnjo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Krimovkam ni uspel preboj v polfinale. Znova bodo poskusile prihodnjo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Krim Mercator
Krim Mercator je v drugem polčasu močno popustil. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Krima ne bo v polfinalu

Ljubljančanke v Valcei niso nikoli vodile. Dobro so igrale v prvem polčasu, ko so dihale za ovratnik domačinkam. Te so po izenačenju na 12:12 na odmor odšle s prednostjo dveh golov (17:15).

Krimovke niso vzdržale
Ko je na začetku drugega dela Andrea Penezić z dvema goloma izenačila na 17:17, je kazalo na napeto tekmo do konca. Toda nato se je krimovkam ustavilo. Domače so naredile delni izid 6:2, po katerem se varovanke Toneta Tislja kljub minuti odmora niso več resneje približale Oltchimu. V njegovem dresu je znova blestela vratarka Luminita Dinu, sicer nekdanja igralka Krima.

Pri domačih je bila z osmimi goli najboljša Valentina Ardeanu, pri gostjah pa Kristina Franić (5).

Tiselj: Nismo na ravni za polfinale
"Zadeva je preprosta. Krim v tem trenutku ni na tej ravni, da bi se lahko uvrstil v polfinale. Niti ne bi bilo zasluženo, če bi se tja uvrstili, kajti ekipi, kot sta Budućnost in Valcea, sta trenutno močnejši. Ta padec sredi drugega polčasa je posledica kakovosti, ki jo ima tekmec. Mi smo ekipo sestavili zelo na hitro. Prvi del sezone je bil zelo v redu, hitro smo se ujeli, kar kakovostno tudi igrali. Mislili smo, da bomo po novem letu to še malce nadgradili. Vendar že pred tekmo z Larvikom so se zgodile določene poškodbe, svetovno prvenstvo je to še poslabšalo, potem je prišlo razmišljanje o prihodnosti, saj so bile naše najboljše igralke neprestano pod pritiskom menedžerjev. Za nameček smo pred drugim delom izgubili Ibolyo Mehlmann, tudi Ljudmila Bodnjeva praktično ni trenirala, mi pa nimamo take širine, da bi to lahko nadoknadili. Preostane nam to, da kakovostno delamo naprej na malo daljši rok, saj le tako lahko pridemo do ravni, s katero bi lahko konkurirali najboljšim," je po tekmi dejal trener Tiselj.

Krimovke bodo zadnjo tekmo sezone v Ligi prvakinj odigrale v soboto, ko bodo gostile Metz.

LIGA PRVAKINJ, drugi del, 5. krog

Skupina 2:
RAMNICU VALCEA
- KRIM MERCATOR
30:26 (17:15)

Valcea: Ardean 8, Babeanu 6 (6), Jovanović in Manea 4, Özel 3, Bradeanu in Managarova 2, Meirosu 1.

Krim Mercator: Franić 5 (2), Šerić 4, Lazović in Penezić 3, Ačimović, Koren in Mavsar 2, Bille-Hansen, Guberinić, Gregorc in Šon 1.

Sedemmetrovke: 6/6; 2/3
Izključitve: 4 min; 6 min

BUDUĆNOST - METZ 32:26 (15:9)

Vrstni red: Budućnost 10, Valcea 7, Krim 2, Metz 1 točka.
Skupina 1:
LARVIK - MIDTJYLLAND 20:27 (12:11)

GYÖRI - ITXAKO NAVARRA 25:25 (11:13)

Vrstni red: Györi 9, Larvik in Midtjylland po 4, Navarra 3 točke.

Krima ne bo v polfinalu