Rokometašice Krima se bodo morale okrepiti, če želijo biti konkurenčne v Ligi prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rokometašice Krima se bodo morale okrepiti, če želijo biti konkurenčne v Ligi prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Najboljša slovenska ženska rokometna ekipa ima v zadnjem obdobju precej težav, zaradi katerih je prvi cilj, uvrstitev v (vsaj) polfinale Lige prvakinj, pod vprašajem. Kmalu po začetku sezone se je za dlje časa poškodovala krožna napadalka Dragana Cvijić, druga "pivotka" Ljudmila Bodnjeva je tožila nad bolečinami v hrbtu, težave z zdravjem imajo še Andrea Lekić, Marina Vergeljuk, Andrea Penezić (na Hrvaškem so jo znova izbrali za najboljšo rokometašico leta), ob tem pa se je od kluba poslovila tudi leva zunanja igralka Szandra Zacsik.

"Ekipo moramo okrepiti, na nek način tudi osvežiti. Po odhodu Zacsikove iščemo zunanjo igralko, takšno, ki bi bila sposobna igrati tako na levem kot srednjem zunanjem položaju. Glede na težave s poškodbami, nazadnje tudi Vergeljukove, je tudi na desni strani pomanjkanje zunanjih igralk. Ocenjujem, da bi v tem trenutku potrebovali vsaj še dve vrhunski igralki," je na prednovoletnem druženju z novinarji v Ljubljani povedala Marta Bon.

Krim Mercator v drugem delu Lige prvakinj čakajo Budućnost, španski Itxako in romunska Valcea. Vse imajo v svojih vrstah številne mednarodno uveljavljene rokometašice in reprezentantke. Kakšne so v tej elitni druščini možnosti slovenskih prvakinj? "Glede na trenutno stanje se bojim, da nismo konkurenčne. Moramo se okrepiti na vsaj dveh ali treh igralnih mestih, vrniti se morajo Lekićeva, Vergeljukova, Bodnjeva in Penezićeva. Dragano Cvijić smo za to sezono že odpisali," priznava Bonova, ki je ekipi priključila krožno napadalko, 24-letno švicarsko reprezentantko Ariane Geissmann.