Marta Bon je odločena, da bo po sobotnem porazu na Madžarskem Krim v drugem krogu osvojil prve točke v drugem delu. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon je odločena, da bo po sobotnem porazu na Madžarskem Krim v drugem krogu osvojil prve točke v drugem delu. Foto: MMC RTV SLO

"Vemo, kaj zmoremo. Nikakor ne bežimo od vloge favorita. Seveda tekmeca spoštujemo, a hkrati bomo dvoboj začele z veliko samozavesti. Je pa treba poudariti, da prihajamo v del tekmovanja, v katerem bodo odločale podrobnosti, ena žoga, en napad. To se je pokazalo že na naši tekmi z Györom (23:25), podobno pa je bilo tudi na tekmi med Leipzigom in Larvikom (20:23). Kdor bo močnejši v teh detajlih, bo zmagovalec," pravi trenerka Krima Marta Bon pred sobotno tekmo na Kodeljevem, ki se bo začela ob 16.30.

Bon: Leipzig igra enostavno in učinkovito
Manjše zdravstvene težave imajo vratarka Sergeja Stefanišin (prst), Jelena Grubišić (gleženj), Ljudmila Bodnjeva (bolečine v križu) in Szandra Zacsik (bolečine v rami), popolnoma nared pa ni niti Andrea Lekić. Leipzig igra hitro igro in je po besedah Bonove osvežitev na evropskem rokometnem zemljevidu.

"Za vse je bilo kar manjše presenečenje, da so se Nemke prebile med najboljših osem. Na vseh igralnih mestih ima Leipzig dovolj dobre igralke, ki so vse po vrsti mednarodno uveljavljene. Mogoče nimajo tako uglednih imen, kot jih imamo me, vendar so s svojo enostavno in učinkovito igro še kako nevarne. V napadu svoje naloge izvajajo zelo dobro, kaznujejo lahko vsako slabše delovanje tekmečeve obrambe. V obrambnih nalogah se zanašajo predvsem na različico 6-0," je igro Nemk opisala Krimova trenerka.
Skupina 1, sobota ob 16.30:
KRIM MERCATOR - LEIPZIG (NEM)

Sobota:
LARVIK (NOR) - GYÖRI (MAD)