Krimovke bodo morale na zadnjih dveh tekmah premagati še Györi in Larvik. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke bodo morale na zadnjih dveh tekmah premagati še Györi in Larvik. Foto: MMC RTV SLO
Szandra Zacsik
Szandra Zacsik je v končnici dosegla pomemben zadetek za vodstvo z 28:27. Foto: MMC RTV SLO
Krim slavil v Nemčiji

Izid je bil izenačen do sredine prvega polčasa, ko je bilo 9:9. Slovenske prvakinje so si nato z delnim izidom 5:1 nabrale nekoliko občutnejšo prednost (v 23. minuti so prvič vodile s +3), ki so jo do polčasa povišale na šest zadetkov razlike (20:14).
V drugem polčasu so krimovke z dobro obrambo najprej suvereno vodile še naprej, sredi polčasa pa se jim je zalomilo in prednost je začela kopneti. Nemke so sedem minut pred koncem izenačile na 26:26, vendar so Ljubljančanke v končnici vendarle ohranile mirne živce in slavile izjemno pomembno zmago. Tik pred koncem se je poškodovala Andrea Lekić, ki so jo morali z igrišča odnesti z nosili. Izpahnila si je komolec in bo moral počivati vsaj šest tednov.
Lekićeva je bila z osmimi zadetki tudi najboljša strelka Krima. Jelena Grubišić je zbrala 17 obramb, v odločilnih trenutkih pa je dobro branila tudi Sergeja Stefanišin.
Bonova zadovoljna z obrambo
"Krim je zmagal na zelo težki tekmi s štirimi goli razlike, kar je pomembno. Imeli smo nihanja v igri, ampak pokazali smo tudi ogromno dobrega, predvsem v obrambi. V napadu smo imeli obdobja, ko smo bili res izvrstni, in obdobja, ko smo imeli težave pri organizaciji napada in pri zaključevanju. Najizkušenejše igralke so v odločilnih trenutkih stvari vzele v svoje roke, na splošno pa sem zelo zadovoljna s to zmago," je po tekmi dejala trenerka Marta Bon.
Na vrhu lestvice skupine 1 sta Györi in Larvik, ki imata šest točk. Slovenske prvakinje imajo dve točki manj. V polfinale napredujeta prvi dve ekipi.

Liga prvakinj, drugi del, 4. krog
Skupina 1:
LEIPZIG (NEM) - KRIM MERCATOR 27:31 (14:20)
Kudlacz   10 (1)   Lekić       8 (1) 
Ulbricht 7 Vergeljuk 5
Ommundsen 3 (1) Zacsik 4
Augsburg 3 Gros 4
Rösler 1 Bodnjeva 4
Daniels 1 Vidic 2
Eriksson 1 Janković 2
Schulze 1 Mavsar 1
Cvijić 1

Sedemmetrovke: 2/2; 1/1
Izključitve: 4 min; 4 min
3.500 gledalcev

GYÖRI
(MAD) - LARVIK (NOR) 28:23 (14:11)

Györi in Larvik po 6, Krim Mercator 4, Leipzig 0.

Skupina 2:
DINAMO VOLGOGRAD (RUS) - VALCEA (ROM) 32:32 (15:15)

HYPO - VIBORG (DAN) 35:31 (15:13)

Valcea 7, Viborg 4, Volgograd 3, Hypo 2.
Krim slavil v Nemčiji