Tamara Mavsar (prva z leve) je bila s petimi goli najboljša strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar (prva z leve) je bila s petimi goli najboljša strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so tretje leto zapored gostovale v Györu. Predlani so izgubile za 17 zadetkov, lani pa za devet.

Krimovke so držale korak z domačinkami do izida 3:3, nato pa je stroj Györa začel mleti in prednost je le naraščala. Po 5:3 v sedmi minuti je narasla na 12:5 v 18. minuti.

Ob polčasu +9 za Györ
Trener gostij Uroš Bregar je poskusil tudi z minuto odmora igralke spomniti na dogovore pred tekmo, a tudi to ni pomagalo. Györ je še naprej trdno držal vajeti igre v svojih rokah in polčas dobil za devet golov, potem ko mu je v zadnjih minutah uspel še niz treh zaporednih golov, ki ga je končala Anita Görbicz.

Pet golov Mavsarjeve, štiri Stankove
V uvodu drugega polčasa se je nadaljevalo v podobnem slogu, Eduarda Amorim je v 33. minuti namreč zadela že za 21:10. Zmagovalec je bil tako odločen, preostanek tekme pa zgolj formalnost. V 40. minuti je prednost narasla na 25:13, v 46. je bilo že 30:15, v 50. pa 33:17. Takšna je bila tudi največja prednost Madžark na tekmi. Pri domačinkah je bila najboljša strelka Amorimova s sedmimi zadetki, pri Krimu pa Tamara Mavsar s petimi. Tjaša Stanko jih je dodala štiri.

Bregar: Györ kot odličen nemški motor
"Györ ima za glavnega sponzorja nemškega avtomobilista in tako se obnaša tudi na igrišču, kot odličen nemški motor. Madžarke igrajo odlično, mi pa smo nekoliko šibkejši kot v prejšnji sezoni. Vedno se rad vračam v to dvorano, kjer igrajo res najboljše rokometašice sveta in ni lahko biti na nasprotni strani. V tej situaciji bi rad čestital ekipi in novemu trenerju, želim mu vso srečo in verjamem, da lahko ponovi uspehe iz zadnjih sezon," je dejal trener Ljubljančank Uroš Bregar.

V soboto bodo krimovke gostile nemški Thüringer.

ROKOMET (Ž)

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA C, 1. krog

GYÖR - KRIM MERCATOR
39:23 (18:9)

Györ: Fodor 1, Leynaud, Oftedal 5, Kellermann, Amorim 7, Kristiansen 2, Groot 6, Knedlikova 2, Görbicz 3, Bodi 1, Kürthi 1, Puhalak, Brattset 5, Kiss, Hansen 6, Grimsboe.

Krim Mercator: Ristovska 1, Krsnik, Barič 2, Beganović 1, Stanko 4, Marinček 1, Zulić 2, Ljepoja, Vojnovič, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Amon, Perederij 3, Mavsar 5, Koren 1.

Sedemmetrovke: 5/5; 4/5
Izključitve: 6 min; 6 min


Nedelja ob 14.00:
THÜRINGER - PODRAVKA VEGETA