Krimovke so v Romuniji izgubile s 16:31, tokrat pa so pokazale bistveno boljši obraz.

Krimovke ostajajo v igri za četrto mesto, ki pelje v četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke ostajajo v igri za četrto mesto, ki pelje v četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi polčas na Kodeljevem so krimovke odigrale dobro, v nasprotju s prvo medsebojno tekmo so bile povsem enakovredne tekmicam, ki so sicer v 16. minuti prvič na tekmi pobegnile za tri gole (7:4), a se domače niso dale. V naslednjih minutah so ne le izničile prednost Valcee, temveč znova prišle tudi do vodstva, ko je za 10:9 zadela Tamara Mavsar.

Po izenačenju na 10:10 pa sta v 28. minuti Valentina Klemenčič in Alja Varagić z zaporednima zadetkoma poskrbeli za dotlej najvišjo prednost Krima (12:10), na glavni odmor so nesle zadetek prednosti in napovedale zanimiv obračun v drugem polčasu.

Tega so zelo dobro začele in po golih Harme van Kreij, Nataše Ljepoja in Varagićeve pobegnile na 16:12. Kakor so prišle do zajetnejše prednosti, pa so jo domače tudi zapravile. Štirje zaporedni zadetki gostij so domačega trenerja Uroša Bregarja prisilili k minuti odmora. Ta je pomagala, saj so dvakratne evropske prvakinje ustavile nalet gostij in držale korak z njimi.

Varagićeva s sedmih metrov priborila točko
Še v 59. minuti je Varagićeva s sedmih metrov izenačila na 27:27, sledila pa je dvominutna izključitev Nine Žabjek. Asma Elghaoui je nato v 60. minuti poskrbela za novo vodstvo Valcee, ki pa je po rdečem kartonu slabe pol minute morala igrati brez Jelene Trifunović. Julija Snopova je deset sekund pred koncem priborila novo sedemmetrovko Krimu, Varagićeva je tudi to unovčila in poskrbela za točko Krima.

Pri domačih je bila z osmimi goli najboljša Harma van Kreij, Alja Varagić je dala enega manj. Pri Romunkah je sedem zadetkov prispevala Mireya Gonzalez Alvarez.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, skupina 2, 4. krog

KRIM MERCATOR - VALCEA
28:28 (13:12)

Krim Mercator: Kojić, Bon Brzin, Klobučar, Žabjek, van Kreij 8, Gjerek, Cerovak, Klemenčič 3, Vojnović, Zulić 3 (1), Ljepoja 1, Varagić 7 (3), Mamić, Vučko, Snopova 1, Mavsar 5 (2).

Valcea: Vieira 2, Trifunović 2, Elghaoui 6, Bacaoanu, Ciuca, Lopez Herrero 4, Dumanska, Norgaard Osterballe 2 (1), Florica 1, Glibko, Zamfirescu 1, Batinović, Liščević 2, Badea 1, Stamin, Gonzalez Alvarez 7.

Sedemmetrovke: 6/7; 1/2

Izključitve: 6 min; 8 min


SÄVEHOF - BUDUĆNOST
24:33 (17:15)

BREST - GYÖR
28:29 (15:14)
Gros 7 golov za Brest.

Vrstni red: Györ 15, Brest 13, Budućnost 10, Valcea 5, Krim 3, Sävehof 2 točki.

Krimovke osvojile prvo točko v drugem delu LP