Trener Krima Tone Tiselj  upa, da bo njegova ekipa v vroči dvorani Moraća pokazala pravi karakter. Foto: Aleš Fevžer
Trener Krima Tone Tiselj upa, da bo njegova ekipa v vroči dvorani Moraća pokazala pravi karakter. Foto: Aleš Fevžer
Krim Mercator
Krim Mercator se v težki skupini, v konkurenci zadnjih treh evropskih prvakov, bori za polfinale. Foto: Aleš Fevžer

Tudi Črnogorke so se v prejšnjem krogu izkazale, saj so v gosteh pri evropskem prvaku Györu iztržile remi (23:23). Budućnost, evropska prvakinja izpred dveh let, je na papirju močnejša ekipa, a tako je veljalo tudi za Larvik.

Tiselj: Pokazati pravi karakter na najbolj vročem parketu
"V športu možnosti vedno obstajajo. Dejstvo je, da je Budućnost izvrstna ekipa, odlično vodena, ima tudi odličen igralski kader. Črnogorke so še vedno evropske prvakinje in druge z olimpijskih iger. V svoji ekipi imajo vrsto tujih igralk, ničesar ne prepuščajo naključju. Mi smo stari znanci, upam, da bo prava tekma, v kateri bodo vsi uživali. Naša dekleta pa bodo, verjamem, pokazala pravi karakter na najbolj vročem parketu v tem trenutku," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener dvakratnih evropskih prvakinj Tone Tiselj.

Budućnost ima najboljšo obrambo
Ta ve, da je pot do polfinala težka, saj jim nasproti stojijo vrhunske ekipe. "V tej skupini imamo tri ekipe, ki so v zadnjih letih najboljše v Evropi. Mi se jim želimo približati. To je bila naša osnovna želja, ko smo začeli nov projekt s Krimom. Z Larvikom smo lani in letos odigrali tekme, ko smo jih premagali tako v gosteh kot doma. Larvik ima najboljši protinapad, Budućnost pa definitivno najboljšo obrambo. Treba se bo potruditi, biti potrpežljiv, da jo prebijemo. V tem trenutku še ne vem, kako jo bomo, ampak tudi če bi, tega ne bi govoril. Pač, treba bo biti potrpežljiv in pokazati karakter v kotlu, ki nas čaka v Morači," je še povedal Tiselj.

Bulatović: Do gola lažje s kril kot po sredini
Za Budućnost je igrala tudi sedanja igralka Krima Anđela Bulatović. "Igrajo specifično obrambo z 'izleti' krožne napadalke. Vratarka Clara Woltering je izjemno dobra pri branjenju strelov z osmih, devetih metrov, tako da bi bilo najpametneje napadati z bočnih položajev. A Podgoričanke igrajo dobro obrambo, težko je reči, kje so njihove pomanjkljivosti. Ampak verjamem, da je s teh krilnih položajev lažje priti do gola kot po sredini," recept za zmago razkriva Bulatovićeva.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 2. krog

Skupina B:

Nedelja ob 19.00:
BUDUĆNOST - KRIM MERCATOR

Petek ob 20.00:
LARVIK - GYÖRI





Skupina A

Sobota:
THÜRINGER - MIDTJYLLAND

Nedelja:
SÄVEHOF - VARDAR