Elizabeth Omoregie se je po poškodbi vrnila v ekipo Krima in bo na tekmi proti Midtjyllandu gonilna sila. Foto: www.alesfevzer.com
Elizabeth Omoregie se je po poškodbi vrnila v ekipo Krima in bo na tekmi proti Midtjyllandu gonilna sila. Foto: www.alesfevzer.com

Čeprav je Krim Mercator v drugem delu Lige prvakinj še brez osvojene točke, bo v soboto v igri za preboj v četrtfinale. A scenarij je precej neverjeten: nadoknaditi bo treba zaostanek s prve tekme (28:19) in zmagati z devetimi oziroma desetimi goli prednosti.

Kot je v zadnjih tednih že v navadi, slovenske podprvakinje spet ne bodo nastopile v popolni zasedbi. Zaradi poškodbe kolena bo manjkala Laura Kamdop, vprašljiva pa sta nastopa Tamare Georgiev in Ines Amon. Prva je zbolela, zadnja pa je prejela močen udarec v koleno.

"Žal mi je, da v drugem delu Lige prvakinj niti enkrat ne bomo nastopili v polni postavi. Naš prvi cilj bo, da zmagamo, glede na potek dogodkov pa bomo videli, ali je možna zmaga z desetimi goli. V vsakem primeru bomo morali prikazati zelo angažirano igro v obrambi. Izredno sem vesel, da smo na zadnji tekmi v Bukarešti dokazali, da smo v skoraj popolni zasedbi lahko konkurenčni vsakomur ter da je Krim še vedno ekipa, ki na igrišču pusti dušo in srce," je dejal trener Uroš Bregar.

Vratarka Miša Marinček verjame, da je v slogu včerajšnjega večera v nogometni Ligi prvakov, ko je Barcelona nadomestila zaostanek štirih golov, mogoče vse: "Upam, da se bodo stvari 'poklopile' v našo korist. V športu je mogoče prav vse, treba je verjeti v to."

Na prvi medsebojni tekmi je bila pri Midtjyllandu s sedmimi zadetki najboljša Stine Jörgensen. Danka, ki igra na položaju leve zunanje igralke, je s 67 goli trenutno četrta najboljša strelka med evropsko klubsko elito. S 40 zadetki v sezoni ji sledi Norvežanka Veronica Kristiansen, na katero bodo morale biti krimovke še posebej pozorne, saj je zelo nevarna v nasprotnih napadih.

Liga prvakinj, skupina 2, sobota ob 17.00:
KRIM MERCATOR - MIDTJYLLAND

Nedelja ob 15.00:

ESBJERG - BUKAREŠTA

Ob 17.00:

LARVIK - GYÖR

Vrstni red: Györ 15, Larvik 12, Bukarešta 9, Midtjylland 8, Krim Mercator 6, Esbjerg 4.