Rokomet
(2)
Elizabeth Omoregie je bila najboljša strelka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Rusinje pričakovano poraz...

Dodaj v

Krimovke praznih rok iz Rusije

Naslednja tekma v soboto proti Györu
3. februar 2018 ob 15:42
Rostov - MMC RTV SLO, STA

Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu drugega dela Lige prvakinj pričakovano izgubile v Rusiji. Rostov je bil boljši z 29:22.

Krimovke so se tekmicam v prvih 20 minutah dobro upirale. Obramba je preprečevala ruske akcije in omogočila držanje koraka z domačinkami. Te so v tem delu igre prav tako dobro čuvale napadalna orožja Krima, posebej Tjašo Stanko. Posledica je bil nizek izid in zadetek zaostanka (5:6) Krima še v 21. minuti. Sledil je mrk v igri gostij, igralke so izgubile nekaj žog, kar so Rusinje izkoristile in z delnim izidom 5:0 pobegnile na 11:5.

Da se ni zgodil povsem črn scenarij že v tem polčasu, je poskrbela Elizabeth Omoregie, ki je s tremi zadetki v zadnjih minutah gostje obdržala na dosegljivi razdalji.

Še v 38. minuti so krimovke zaostajale za tri gole, pozneje pa so si Rusinje tudi ob nekaj izključitvah gostujoče ekipe spet priigrale visoko prednost. Tako je razpoložena Siraba Dembele v 42. minuti spet izenačila najvišjo prednost Rostova (20:14), ista igralka pa je pet minut pozneje zadela že za 22:15.

Ruske izključitve so med 49. in 52. minuto znale unovčiti tudi Ljubljančanke, ki so se s štirimi zaporednimi zadetki približale na 19:22. Toda to je bilo vse, kar je uspelo gostjam, Rusinje so nato spet hitro pobegnile na +6, kar je bila popolnoma dovolj velika zaloga prednosti za zadnjih šest minut igre.

Bregar: Zaslužena zmaga Krima
"Ekipa Rostova je zasluženo zmagala. Danes smo predvsem v napadu prikazali eno slabših predstav. Samo z dvema razpoloženima igralkama je proti vrhunskim ekipam, kot je Rostov, nemogoče računati na presenečenje. V nadaljevanju nas čaka še veliko težkega dela, a se vseh izzivov veselimo in smo odločeni, da bomo vsem nasprotnikom poizkusili zagreniti življenje,"
je po tekmi dejal trener Krima Uroš Bregar.

Izbranke Bregarja naslednja tekma v tem tekmovanju čaka v soboto, ko bodo na Kodeljevem gostile Györ.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, skupina 1, 2. krog

ROSTOV DON - KRIM MERCATOR
29:22 (13:10)

Rostov-Don: Slivinskaya, Managarova 4, Petrova 2, Rodrigues Belo 2, Vyakhireva 4, Sudakova, Maslova, Makeeva, Sedoykina, Dembele 6, Bulatović 4, Ilina, Stepanova, De Oliveira Pessoa, Cabral Barbosa 5, Borshchenko.

Krim Mercator: Benko 1, Zrimšek, Abina, Stanko 1, Marinček, Omoregie 8, Zulić 3, Koren 2, Pandžić, Gregorc, Tsakalou, Amon 3, Perederiy 4.

Sedemmetrovke: Rostov 2 (2), Krim 5 (3)
Izključitve: Rostov Don 10, Krim 8


MIDTJYLLAND - CSM BUKAREŠTA
26:31 (13:16)

Ponedeljek:
GYÖR - NYKÖBING FALSTER

Vrstni red: Bukarešta 10, Rostov 8, Györ 6, Nyköbing in Krim Mercator po 4, Midtjylland 2.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
odzajcatč
# 03.02.2018 ob 18:56
http://www.rtvslo.si/sport/rokomet/krimo
vke-brez-bele-zastave-v-rusijo/444776
WerewolfQueen
# 03.02.2018 ob 16:25
Kako pricakovano izgubile? Kdo to pricakuje ze vnaprej? Jaz sem pricakovala zmago in vedno jo. Tisti ki ze vnaprej pricakuje poraz se vnaprej preda. Najbolje, da pol sploh ne igrajo, ce se porazi ze vnaprej pricakujejo. Bem ti luzersko mentaliteto ;)
Kazalo