Elizabeth Omoregie je bila najboljša strelka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Elizabeth Omoregie je bila najboljša strelka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Rusinje pričakovano porazile krimovke

Krimovke so se tekmicam v prvih 20 minutah dobro upirale. Obramba je preprečevala ruske akcije in omogočila držanje koraka z domačinkami. Te so v tem delu igre prav tako dobro čuvale napadalna orožja Krima, posebej Tjašo Stanko. Posledica je bil nizek izid in zadetek zaostanka (5:6) Krima še v 21. minuti. Sledil je mrk v igri gostij, igralke so izgubile nekaj žog, kar so Rusinje izkoristile in z delnim izidom 5:0 pobegnile na 11:5.

Da se ni zgodil povsem črn scenarij že v tem polčasu, je poskrbela Elizabeth Omoregie, ki je s tremi zadetki v zadnjih minutah gostje obdržala na dosegljivi razdalji.
Še v 38. minuti so krimovke zaostajale za tri gole, pozneje pa so si Rusinje tudi ob nekaj izključitvah gostujoče ekipe spet priigrale visoko prednost. Tako je razpoložena Siraba Dembele v 42. minuti spet izenačila najvišjo prednost Rostova (20:14), ista igralka pa je pet minut pozneje zadela že za 22:15.

Ruske izključitve so med 49. in 52. minuto znale unovčiti tudi Ljubljančanke, ki so se s štirimi zaporednimi zadetki približale na 19:22. Toda to je bilo vse, kar je uspelo gostjam, Rusinje so nato spet hitro pobegnile na +6, kar je bila popolnoma dovolj velika zaloga prednosti za zadnjih šest minut igre.

Bregar: Zaslužena zmaga Krima
"Ekipa Rostova je zasluženo zmagala. Danes smo predvsem v napadu prikazali eno slabših predstav. Samo z dvema razpoloženima igralkama je proti vrhunskim ekipam, kot je Rostov, nemogoče računati na presenečenje. V nadaljevanju nas čaka še veliko težkega dela, a se vseh izzivov veselimo in smo odločeni, da bomo vsem nasprotnikom poizkusili zagreniti življenje,"
je po tekmi dejal trener Krima Uroš Bregar.

Izbranke Bregarja naslednja tekma v tem tekmovanju čaka v soboto, ko bodo na Kodeljevem gostile Györ.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, skupina 1, 2. krog

ROSTOV DON - KRIM MERCATOR
29:22 (13:10)

Rostov-Don: Slivinskaya, Managarova 4, Petrova 2, Rodrigues Belo 2, Vyakhireva 4, Sudakova, Maslova, Makeeva, Sedoykina, Dembele 6, Bulatović 4, Ilina, Stepanova, De Oliveira Pessoa, Cabral Barbosa 5, Borshchenko.

Krim Mercator: Benko 1, Zrimšek, Abina, Stanko 1, Marinček, Omoregie 8, Zulić 3, Koren 2, Pandžić, Gregorc, Tsakalou, Amon 3, Perederiy 4.

Sedemmetrovke: Rostov 2 (2), Krim 5 (3)
Izključitve: Rostov Don 10, Krim 8


MIDTJYLLAND - CSM BUKAREŠTA
26:31 (13:16)

Ponedeljek:
GYÖR - NYKÖBING FALSTER

Vrstni red: Bukarešta 10, Rostov 8, Györ 6, Nyköbing in Krim Mercator po 4, Midtjylland 2.

Rusinje pričakovano porazile krimovke