Mirjeta Bajramoska (desno) je dosegla šest golov. Foto: www.alesfevzer.com
Mirjeta Bajramoska (desno) je dosegla šest golov. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator
Krimovke lovijo 22. zaporedno uvrstitev v Ligo prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke le še korak oddaljene od Lige prvakinj

Krimovke so na Kodeljevem suvereno dobile obračun s slovaškim predstavnikom. Zasedba Uroša Bregarja je imela tekmo po začetnem vodstvu s 3:0 vseskozi pod nadzorom, tako da zmaga ni bila nikoli pod vprašajem.

Ljubljančanke so si najvišjo prednost priigrale v 43. minuti, ko je Aneta Benko povišala na 21:13. Najboljši strelki sta bili Mirjeta Bajramoska in Polona Barič, ki sta dosegli po šest golov.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Nadzirali smo potek tekme, a psihološko je bilo vseeno težko. Od nas se je pričakovala samo zmaga, a na takih tekmah lahko zmaga kdorkoli, tokrat smo to bili mi. Z mislimi smo že pri finalu, ki bo zagotovo še težji. Želja je, da se uvrstimo v Ligo prvakinj in tudi v nedeljo nam ne bo nič lažje."

Krimovke se bodo v nedeljo za Ligo prvakinj udarile z italijanskim Conversanom, ki je z 28:27 izločil Lublin. Pri Italijankah je z devetimi goli blestela Laura Celeste Rotondo.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR, skupina 3

LJUBLJANA

KRIM MERCATOR - Iuventa Michalovce
28:22 (14:10)

Krim Mercator: Georgijev 1, Benko 5, Blažević, Milanović Litre, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 6 (1), Marinček, Omoregie 4, Koren, Pandžić, Barič 6 (4), Kamdop 2, Amon 1, Zrimšek.

Mihalovce: Alvares Lafuente, Černova, Holešova 2, Stefanikova, Kisikova, Rebičova 1, Nagyova 2, Habankova 2 (1), Levčenko 5 (1), Schuster 3, Wollingerova 4, Dziurova, Dubaucova, Bajciova, Medvedova, Perederi 3.

Sedemmetrovke: 5/6; 2/4

Izključitve: 10 min; 6 min


Selgros Lublin - INDECCO CONVERSANO
27:28 (12:14)

Finale (17.00) in tekma za tretje mesto (14.00) bosta v nedeljo. V Ligo prvakinj se uvrsti le zmagovalec turnirja.

Krimovke le še korak oddaljene od Lige prvakinj