Krimovke začenjajo boj za četrtfinale Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke začenjajo boj za četrtfinale Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Prve tekmice krimovk so iz skupinskega dela prenesle dve točki – tako kot Ljubljančanke.

Prvi dvoboj tokratnih nasprotnic ima dolgo zgodovino, srečale so se v sezoni 2002/03, ki je v Krimovi zgodovini zapisana z zlatimi črkami. Takrat še Ikast Bording je v polfinalu moral priznati premoč Krimu, ki je polfinale takrat dobil s skupnim rezultatom 60:49 (v finalu je nato padla še Valencia). V naslednji sezoni sta si ekipi razdelili zmagi v skupinskem delu.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Z nestrpnostjo čakamo nadaljevanje Lige prvakinj, z Midtjyllandom že imamo izkušnje iz pretekle sezone. Prihajajo iz Danske, igrajo skandinavski način igre, zato bo za nas najpomembneje, da se bomo hitro vračali v obrambo. V napadu bomo morali odigrati pametno, ne smemo izgubljati žog. Ekipa je sestavljena iz zelo kakovostnih igralk, osebno sem navdušen nad Veronico Kristiansen in Lousie Burgaard. Tu je še stalno kakovostna vratarka Sabine Englert. Veseli me, da smo zadnji trening opravili s celotno ekipo, vse igralke so pripravljene, zato smo pripravljeni na boj."

Iz obeh skupin se bodo v nadaljnje tekmovanje uvrstile prve štiri ekipe, krimovke bodo zaigrale še proti danskemu Midtjyllandu, madžarskemu Györiju in ruskemu Rostov-Donu.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, skupina 1
1. krog, nedelja ob 19.00:
KRIM MERCATOR - MIDTJYLLAND

Ob 16.50:
NYKÖBING FALSTER - ROSTOV DON

Petek ob 20.30:
CSM BUKAREŠTA - GYÖR

Vrstni red: Bukarešta in Györ po 6, Rostov in Nyköbing po 4, Krim Mercator in Midtjylland po 2.


DRUGI DEL, skupina 2
1. krog, sobota, 27. januarja:
THÜRINGER - BIETIGHEIM

VARDAR - METZ

Nedelja, 28. januarja:
FERENCVAROS - BUDUĆNOST

Vrstni red: Vardar 8, Metz 6, Ferencvaros in Budućnost po 4, Bietigheim in Thüringer po 2.