Marta Bon bo veliko časa namenila tudi psihološki pripravi. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon bo veliko časa namenila tudi psihološki pripravi. Foto: MMC RTV SLO
Andrea Lekić
Srbkinja Andrea Lekić je bila na prvem srečanju Krima in Nürnberga z dvanajstimi zadetki najboljša strelka tekme. Foto: MMC RTV SLO
Dijana Golubić
Nastop hrvaške reprezentantke Dijane Golubić, ki je v Nürnbergu dosegla osem zadetkov, je vprašljiv zaradi poškodbe. Foto: EPA

Med osem najboljših ekip Evrope po petih krogih vodi zmaga nad Nemkami, obenem pa bi moral doma Viborg ugnati Metz. Scenarij je več kot realen, saj sta obe moštvi na prvih srečanjih slavili v gosteh. Samozavest varovank Marte Bon pa je še večja po izjemni zmagi v Metzu, kjer so Krimovke pred nekaj dnevi slavile s 33:29.

Ponoviti uspešno taktiko s prvega dvoboja
"Krim se bo na tekmo pripravljal po ustaljenem programu. Pred tekmo z Nemkami nas čaka še pet treningov, ki bodo osredotočeni na taktično pripravo. Ta bo verjetno podobna kot na prvi medsebojni tekmi, saj se je izkazala za uspešno," je na novinarski konferenci dejala Bonova. Krimovke so v Nemčiji po neuspešnem prvem polčasu v drugih tridesetih minutah odlično zaigrale v obrambi, gostjam dopustile le sedem zadetkov in z rezultatom 29:25 osvojile dve točki. Najbolj sta se v napadu izkazali Andrea Lekić in Dijana Golubić, katere nastop je zaradi poškodbe še vedno pod vprašajem.

Nemke močne v prehodu iz obrambe v napad
Marta Bon, ki je Krimovke vodila med letoma 1991 in 1994, si je ogledala tudi srečanje 4. kroga med Nürnbergom in Viborgom, ki se je končalo s 14 goli razlike v korist Dank (42:28). "Moram reči, da je bila igra hitra, obe ekipi sta dosegli veliko zadetkov. Nemke so igrale zelo poletno, borbeno. Močne so v prehodu iz obrambe v napad. Dejstvo je, da ima Nürnberg dobro vratarko in obrambo, zato bomo igrali podobno kot doslej. Čeprav so Nemke na lestvici brez točk, nas to ne sme zavesti. One igrajo svojo igro, pri nas bodo popolnoma razbremenjene, mi pa bomo znova pod pritiskom."

Z obrambo do protinapadov
Tako kot na prvi tekmi bo tudi tokrat nadvse pomembna obramba, katera je bila uspešna tudi na gostujoči tekmi proti Metzu, na kateri je 46-letna strokovnjakinja s številnimi menjavami držala visok ritem igre. "Naredile bomo vse, da bomo zmagale, je pa res, da bo proti nam igrala ekipa z nemško miselnostjo, nepopustljivostjo. Toda če bomo igrale dobro v obrambi, kar je morda celo najpomembneje, bomo lahko izvedle veliko polprotinapadov in protinapadov ter tako lažje prišle do želenega cilja," je dodala 21-letna organizatorka igre in eno glavnih orožij Ljubljančank v letošnji sezoni Andrea Lekić.

A. B.