Krimovkam se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovkam se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

V glavnem delu so enkrat zmagale in doživele pet porazov, zadnjega danes na Madžarskem. Tako so v skupini 2 zasedle končno peto mesto, kar pa ni zadostovalo za napredovanje v četrtfinale – tja se uvrstijo štiri najboljše ekipe.

Krimovke so sicer že z uvrstitvijo v ta del tekmovanja izpolnile osnovni cilj.

V prvem polčasu smo odigrali najslabše v tej sezoni. Zgrešili smo ogromno lepih priložnosti, v drugem polčasu smo se nato približali, a domača ekipa si je tokrat zaslužila zmago in samo čestitam jim lahko za napredovanje.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja

Ljubljančanke so se že v prvem polčasu znašle v velikih težavah. Madžarke so vodile vse od začetka in sredi polčasa prišle do petih golov prednosti. Krimovke so se zatem še vrnile v igro, ko je Polona Barić v 21. minuti zadela za 11:9, toda končnica polčasa je bila v domeni gostiteljic, ki so na glavni odmor nesle šest zadetkov naskoka.

V drugem polčasu so domačinke držale izbranke Uroša Bregarja na varni razdalji. Za nekaj upanja na preobrat je poskrbela Sara Ristovska z golom v 46. minuti, ko je zmanjšala zaostanek na tri zadetke (23:20), toda Madžarke so se hitro odzvale in znova pobegnile za pet golov. Ko je Greta Marton v 56. minuti zadela za 30:24, je bil zmagovalec odločen.

Tako kot na prvi medsebojni tekmi je bila z devetimi goli pri Madžarkah najboljša strelka Katrin Gitta Klujber, pri Krimu pa je z osmimi zadetki izstopala Tamara Mavsar.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, skupina 2, 6. krog

FERENCVAROS - KRIM MERCATOR
31:27 (16:11)

Ferencvaros: Hafra 8, Lukacs 1, Szikora, Meszaros 1, Klivinyi 2, Biro, Horvath, Marton 4, Pena Abaurrea, Szemerey, Toth 1, Klujber 9 (2), Faluvegi 1, Schatzl 3, Klikovac, Kovacsics 1 (1).

Krim Mercator: Marinček Ribežl, Vojnović, Pandžić, Perederij 3, Mavsar 8, Barić 4 (3), Krsnik, Stanko 3, Zulić 2, Tsakalou 1, Vučko, Krajnc, Žabjek 2, Amon 1, Ristovska 3.

Sedemmetrovke: 3/4; 3/5.
Izključitve: 10 min; 10 min.
2.200 gledalcev.


BUKAREŠTA - THÜRINGER 23:23 (14:8)

KRISTIANSAND - GYÖR 26:33 (17:17)

Vrstni red: Györ 18, Kristiansand in Ferencvaros po 12, Bukarešta 11, Krim
5, Thüringer 2 točka.

V četrtfinale so se uvrstile najboljše štiri ekipe.

Krimovke nemočne v Budimpešti