Že pred tekmo je bilo jasno, da krimovke nimajo več možnosti za preboj v četrtfinale. Srečanje je bilo v prvem polčasu dokaj izenačeno. Krim je nekajkrat povedel s +2, polčas se je končal z 12:11.

Krimovke so zmagale prvič v drugem delu. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so zmagale prvič v drugem delu. Foto: www.alesfevzer.com

Krim vodil že s +7
V drugem delu so varovanke Uroša Bregarja z golom Tamare Mavsar pobegnile na +7 (19:12), nato pa se je domačim ustavilo. Romunke so se hitro približale na 20:17. Njihov nalet je ustavila Tjaša Stanko, ki je z zaporednima goloma v 53. minuti povišala na 22:17. Dvoboj je bil s tem odločen, čeprav so se gostje v zadnji minuti približale le na zadetek zaostanka.

Stankova je bila z osmimi goli najboljša strelka Krima, na drugi strani jih je Curea dosegla devet. Barbara Lazović je za Romunke dosegla devet golov, Elisabeth Omoregie pa tri.

Krimovke na Kodeljevem strle Bukarešto

Zmagala je boljša ekipa
"Tudi pri 19:12 smo vedeli, da ni še konec. Ampak mislim, da smo zasluženo zmagali, glede na to, da smo vso tekmo vodili. Gre vendarle za kakovostno ekipo, čeprav so nekatere igralke manjkale, ampak Real Madrid v rokometu je pač trenutno Bukarešta. Navsezadnje pa je danes boljša ekipa zmagala,"
je dejal trener Krima Bregar.

Krimovke bodo nastope v letošnji sezoni Lige prvakinj končale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale pri Ferencvarosu.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, skupina 2, 5. krog
KRIM MERCATOR - BUKAREŠTA 23:22 (12:11)

Krim Mercator: Vojnović, Marinček Ribežl, Pandžić, Mavsar 4, Krsnik 1, Barić 4, Stanko 8, Zulić 1, Tsakalou 4, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederij, Ristovska 1.

Bukarešta: Grubišić, Ungureanu, Ion, Udristoiu, Radičević 1, Curea 9, Bazaliu, Lazović 5, Omoregie 3, Marin, Constantinescu, Manea 1, Hagman, Cvijić 3.

Sedemmetrovke: 3/4; 2/3

Izključitve: 10 min; 21 min

RK: Constantinescu 21./Bukarešta

GYÖR - FERENCVAROS 32:32 (15:13)

Nedelja:
THÜRINGER - KRISTIANSAND

Vrstni red: Györ 16, Bukarešta, Kristiansand in Ferencvaros 10, Krim 5, Thüringer 1 točka.

V četrtfinale se uvrstijo najboljše štiri ekipe.