Andrea Penezić je bila z osmimi goli najboljša strelka Krima.
Andrea Penezić je bila z osmimi goli najboljša strelka Krima. "Ne bom še ničesar povedala, ampak zagotovo odhajam (v Vardar; op. STA). Drugače pa se mi je danes zdelo, kot da tekma ni pomembna. Ne me ne one niso bile v polni postavi. Dogovorile smo se, da odigramo po najboljših močeh, pokazale smo voljo in željo. Nismo zmagale, ampak smo odigrale profesionalno," je dejala Penezićeva. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj
Tone Tiselj je kljub porazu pohvalil svoje varovanke. Foto: Aleš Fevžer
Pri krimovkah se napovedujejo številni odhodi
Za slovo še en poraz Krima

Varovanke Toneta Tislja so že prej zapravile možnost za polfinale. Tokrat Tiselj ni mogel računati še na rahlo poškodovano Barbaro Lazović.

Ob odmoru +2 za Budućnost
Gostje iz Podgorice, ki so prvo tekmo dobile kar s 30:15, so rahlo vodile večji del tekme. V prvem polčasu največ z 9:6, ob odmoru 17:15. Krimovke so se glede na vse težave, s katerimi se ubadajo, dobro upirale nasprotnicam.

Krim popustil v zadnjih minutah
Potem ko je Budućnost v 48. minuti ušla na 23:19, so krimovke v 55. minuti izenačile (24:24). Toda končnica je spet pripadla gostjam, ki so tako potrdile uvrstitev v polfinale.

Tone Tiselj: "Mislim, da so se ta dekleta, ki so danes igrala, dostojno poslovila. Verjetno je za nekatera od teh deklet to bila tudi zadnja tekma pri Krimu. Bila je tudi zadnja tekma v evropski sezoni in zadnja v projektu, ki smo ga začeli pred tremi leti. Mislim, da so vsa dekleta danes pustila dober vtis. Malo je spet zmanjkalo, ampak to ni malo. To je veliko, kajti na vsaki tekmi nam na koncu nekaj zmanjka. To je posledica različnih dejavnikov in okoliščin. Vendar dekleta si tudi za današnji nastop zaslužijo pohvale in lahko z dvignjeno glavo zapuščajo igrišče. Hvala vsem, ki so nas prišli še tokrat pogledat, posebej pa navijačem krimovcem."

DRUGI DEL, 6. krog, skupina B:
KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST 26:30 (15:17)

Krim Mercator: Grubišić, Piedade 1, Wörz 6, Mavsar 5 (2), Bulatović 2, Stefanišin, B. Lazović, Marinček, Zulić, Penezić 8, Krpež 4 (2), Zrnec.

Budućnost: Petrović 4 (1), Neagu 5, Mugoša, Vukčević, Nikitina 1, Božović, Woltering, Gjeorgjievska, Dalby 4, Ježić 6, Žderić, Cvijić, Mehmedović 2, Byzdra 5, S. Lazović 3.

Sedemmetrovke: 4/4; 1/2

Izključitve: 4 min; 8 min


GYÖRI - LARVIK 31:29 (14:12)

Vrstni red: Györi 10, Budućnost 9, Larvik 3, Krim Mercator 2 točki.




Skupina A:
MIDTJYLLAND - THÜRINGER 26:20 (15:10)

VARDAR
- SÄVEHOF 24:18 (11:9)

Vrstni red: Vardar 8, Midtjylland in Thüringer po 7, Sävehof 2 točki.

Pri krimovkah se napovedujejo številni odhodi
Za slovo še en poraz Krima