Forma Krimovk pada - padec naj bi bil posledica poškodb in dejstva, da se zaradi poškodb ne morejo dobro uigrati na treningih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Forma Krimovk pada - padec naj bi bil posledica poškodb in dejstva, da se zaradi poškodb ne morejo dobro uigrati na treningih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrea Penezić (Krim Mercator)
Penezićeva ima nekaj manjših zdravstvenih težav. Foto: EPA
Marta Bon
Bonova je prepičana, da lahko njene varovanke ponovno ustavijo Španke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke v Španijo po zmago

Krimovke so s petkovim porazom proti Budućnosti zapravile veliko možnosti za napredovanje, a vse še ni izgubljeno. "Naloga je težka. Tekmec je kakovosten, zahteven, ampak verjamem, da tudi me še nismo rekle zadnje besede. Zavedamo se, da imamo rezerve, da zmoremo več in bolje. Mislim, da je tekma z Itxakom idealna priložnost, da to pokažemo, da igramo tako, da smo lahko ponosne. V tem primeru bomo lahko vsi zadovoljni," pred sobotno tekmo 5. kroga glavnega dela razmišlja trenerka Marta Bon.

Zrnec: Lahko jih še enkrat premagamo
Itxako vodi v skupini 1. Po štirih tekmah ima šest točk, dve več od Valcee in Budućnosti ter štiri od Krima. Prav Ljubljančanke pa so edine, ki so vodilno ekipo v tem delu premagale; v Stožicah je bilo 30:26. "Resda smo edine, ki smo jih premagale, toda tisto je bila prva tekma, ko še nihče ni vedel, kdo je, kaj je, kje je. Zdaj jih me že dobro poznamo, one pa tudi nas. Mogoče bo to malo drugačna tekma kot prva, toda mislim, da jih lahko še enkrat premagamo," meni krilna igralka Maja Zrnec.

Bonova je Španke na prvi tekmi presenetila z obrambo, vsi v klubu želijo, da bi ponovile tako čvrsto obrambo in še kaj dodale. Za uspeh bo to nujno, saj je klub s severa Španije trenutno v vzponu, igra Krima pa pada. Bonova bo lahko kljub nekaterim standardnim manjšim zdravstvenim težavam določenih igralk (Marina Vergeljuk, Andrea Penezić ...) računala na vsa orožja z izjemo že dolgo odsotne krožne napadalke Dragane Cvijić.

Španke igrajo hiter, modern rokomet
"Trenutno se zdi, kot da letijo po igrišču in da jim vse gre kot po maslu. Imajo svoj sistem igre in kaže, da je učinkovit. Igrajo hiter, moderen rokomet, žoga gre hitro okrog cone, igrajo do konca 'na glavo' in se ne predajajo. Me smo jih na prvi tekmi ustavile, naša naloga pa je, da jih še enkrat," o igri sobotnih nasprotnic meni Zrnečeva.

Tekmo v Španiji, ki bo ob 19. uri, bosta sodila Norvežana Kim Andersen in Per Morten Sodal, delegat pa bo Belgijec Francois Mulleners. Krim v polfinale vodita zmagi proti Itxaku in nato še doma proti Valcei, a le če tudi Budućnost dobi preostali tekmi (proti Valcei in Itxaku doma).

Skupina 1, sobota ob 19.00:
ITXAKO - KRIM MERCATOR

Nedelja:
BUDUĆNOST - OLTCHIM

Lestvica:
ITXAKO 4 3 0 1 +5 6
OLTCHIM 4 2 0 2 +1 4
BUDUĆNOST 4 2 0 2 +1 4
KRIM MERCATOR 4 1 0 3 -7 2


Skupina 2:
LARVIK - LEIPZIG, sobota
GYÖRI - DINAMO VOLGOGRAD, nedelja
Györi 8, Larvik 6, Dinamo 2, Leipzig 0.

Krimovke v Španijo po zmago